Valódi újdonság a programok között az első Adventure Rider Challenge (ARC), ami egy kalandmotoros kihívás, melynek során a túraklubok/márkaklubok csapatai mérhetik össze tapasztalatukat, tudásukat izgalmas és szórakoztató vetélkedőben. A kihívások között motoros társmentés is lesz (bemutató és tapasztalatcsere az X-Aid Bikers jóvoltából), valamint navigációs, motoros ügyességi, valamint egyéb túra- és kalandmotorozáshoz köthető feladatok.

makot-turamotoros-talalkozo-26498
A szervezők igyekszenek megnyerni kiállítóként a márkaképviseleteket, dealereket, forgalmazókat, ezzel is színesítve a programokat, illetve erősítve a fesztivál jelleget. A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz például KTM tesztvezetési lehetőség, emellett pedig vezetett túrák szórakoztatják a vendégeket
A helyszínen előre befizetett étkezés, illetve BBQ-streetfood is rendelkezésre áll majd, illetve a kalandmotorosokhoz illő nomád, sátras szálláslehetőséget a rendezvénynek otthont adó település, a „Bükk Kapuja”, Felsőtárkány szálláskínálata egészíti ki.

MAKOT 5.0 – irány a Bükk!

A rendezvény jelszavai: Sztori, Inspiráció, Kaland. A szervezők minden évben igyekeznek ennek szellemében ismert és elismert világjáró motorosokat meghívni. Ezek az előadások sokakat inspirálnak, és hozzájárulnak a rendezvény nem titkolt céljához: segíteni a – nemzetközi szinten alulreprezentált – magyar kalandmotoros közösséget.

A korábbi MAKOT-rendezvények helyszíne, Újlengyel

Az idei előadók: Vasas Gergő (GeriOnTour), Vattay Péter (Vattás), Vukovics Mihály (ontheroad.hu), Pócza Zoltán és Bezsnei Andor. A MAKOT kistestvére a CRAC Cafe, amely motoros szezonon kívül (ősztől tavaszig) kéthetente hétköznap egy budapesti klubban (XI. kerület) várja az érdeklődőket. A találkozó látogatószáma a kezdetek óta 100-150 fő, a szervezők pedig tavaly óta szeptember első hétvégéjét tűzik ki fix időpontként, így a klubok is tudnak alkalmazkodni a dátumhoz saját rendezvényeikkel. A rendezvény időpontja: 2020. szeptember 4. és 6. között, helyszíne: Felsőtárkány, Lamport völgy, Blues Hill Festival Center, szervezők: Condor Riders Adventure Club, Motozin Magazin. További aktuális infókat, valamint a részletes programot a MAKOT Facebook-csoportjában találsz, illetve amennyiben egyéb kérdésed van, hívd bátran a szervezőket a +3630-4970101-es telefonszámon!