Jó 15 éve jelent meg a névadó ős, a Malaguti Drakon 50, mely apró, 49,3 köbcentis hengerűrtartalma dacára 8,8 lóerős volt, és a korabeli bejegyzések szerint kereken 100 km/órás végsebességet ért el. Nem véletlen, hogy a talján márka új 125-öse is ezt a nevet viseli, hiszen ezúttal is egy karcsú, fürge és fiatalos vasról van szó.

malguti-drakon-125-2022
Markáns fényszóró és LED-es irányjelző teszi könnyen felismerhetővé a Drakont

Megjelent a Malaguti Drakon 125

Tavaly ősszel már beszámoltunk róla, hogy 2022-ben érkezik a Malaguti újdonsága, de akkor csak néhány műszaki részlet látott napvilágot a Drakonról.

malguti-drakon-125-2022
A folyadékhűtésű egyhengeres legnagyobb forgatónyomatéka már 5500-as fordulatszámnál elérhető, így nem kell tiltásig pörgetni a lendületes gyorsításhoz

Azóta kiderült, hogy a végső formaterv tökéletesen megegyezik a korábbi tervrajzokon látottakkal, azaz a trendeknek megfelelve az olajteknő alatt kapott helye a kipufogódob. Így aztán a hátsó traktus letisztult, keskeny, és semmi nem gátolhatja például nyeregtáska felszerelését, ha hosszabb útra indulna a Drakon ifjú vagy újrakezdő tulajdonosa.

malguti-drakon-125-2022
Az első képek alapján szép kidolgozású a lengővilla, a váz és az idomzat is – az egész motor minőségi benyomást kelt

A 124,8 köbcentis erőforrás legnagyobb teljesítménye 14 lóerő 9500-as fordulatszámnál, míg az egyhengeres 10,5 Nm-es forgatónyomatéka 5500-nál jelentkezik. Természetesen elöl-hátul tárcsafék lassítja a motort, a féknyergek munkáját pedig kétcsatornás ABS felügyeli.

malguti-drakon-125-2022
Karcsú, egyszerségében szép a hátsó traktus, a rendszám pedig a kerék mögötti, „lebegő” konzolon kapott helyet, ahogy megannyi modern csupaszmotoron

A 144 kilós menetkész tömegű Malaguti úttartásáról masszív, fordított teleszkóppár és központi rugóstag gondoskodik, a villák pedig 100-as első és 130-as hátsó abroncsot fognak közre. Ha részletesebben megismernéd a modellt, itt találsz további képeket és adatokat a 2022-es Drakonról, sőt a hazai forgalmazó oldaláról az is kiderül, hogy milyen áron lesz elérhető Magyarországon a modell.