· Képek: Kutrik Zsombor, Csáki Attila · 2017. június 15. 12

Élőben közvetítik a MAMI Kupa fordulóit

Éld át a versenyeket!

Most hétvégén a Kakucs Ringen rendezik a MAMI Kupa soron következő fordulóját. Ezúttal az összes futamot élőben közvetítik majd, így az is végigizgulhatja a csatákat, aki nem tud személyesen kilátogatni.
A hagyományokhoz híven idén is rendületlenül zajlanak a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakgimnázium versenyei az ország különböző pályáin. A Máriapócson és az örkényi Euroringen tartott forduló már lezajlott, az előttünk álló hétvégén, azaz június 17-18-án pedig a pest megyei Kakucs Ring ad otthont a látványos csatáknak.
{{articleGallery[14112].caption}}
A kupa fejlődése nemcsak a résztvevők és a nézők számának növekedésében, hanem a technikai fejlődésben is tetten érhető, tudniillik újdonságként immáron élő közvetítésben nyomon követhetők az izgalmas összecsapások. A helyszíneken huszonnégy órában három kamera teljesít szolgálatot, ebből kettőt a pálya kanyargósabb részein, a harmadikat pedig a célegyenesben helyezik el, ráadásul az online időeredményeket és a közvetítést is hallani lehet a felületen keresztül. Az egyes futamok közben sem lesz „üresjárat”, ugyanis a szervezők jelentkeznek majd a depóból rövid interjúkkal, helyzetjelentésekkel.
Kitanulnád a motorszerelő mesterséget?
A MAMI hazánk legnagyobb motoros szakiskolája, évente sok száz diák sajátítja el itt a szerelés csínját-bínját. Az intézményben jelenleg motorkerékpár- és vízisportmotor-szerelő, autóelektronikai műszerész szakokon zajlik a képzés, ezen felül egy versenyszerelői program is elérhető. A remek hangulatú órákon szakképzett oktatók adják át egyedülálló tudásukat, így az innen kikerülő nebulók magas szintű ismeretek birtokában vethetik bele magukat az „éles” munkába. Aki kedvet kapott hozzá, a MAMI honlapján olvashat többet és jelentkezhet a képzésekre.
Ilyen összecsapásokra számíthatnak a Kakucs Ringre kilátogató motorosok
A hazánkban egyedülálló rendszer az első két fordulón már bizonyított, és jó visszajelzések érkeztek, illetve a kamerák versenyirányítás szempontjából is hasznosak, hiszen visszanézhetők az esetleges balesetek vagy kérdéses helyzetek. A live stream a viadalok napján ide kattintva lesz elérhető. Az őrült ütközetek persze élőben az igaziak, hiszen a két- és négyütemű gépek hangja és szaga, no meg a szurkolók biztatása felejthetetlen élményt nyújt, így akár egy hétvégi kirándulás során is érdemes lehet útba ejteni a Kakucs Ringet.