· Képek: MAMI · 2017. szeptember 8. 9

Iskolapadban a leendő szerelők

Becsengettek a MAMI-ban

Elindult a tanév a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakgimnázium Angol utcai épületében. A képzések idén is igen népszerűnek bizonyultak, minden tagozaton sok-sok beiratkozót köszönthettek az intézmény tanárai, de egy-két szakra még most is jelentkezhetsz.
Talán többen hallottak már az alapítványi iskolák működését érintő változásokról, mely több tanintézet, így a MAMI esetében is okozott némi bizonytalanságot a jövőre vonatkozóan. Úgy tűnik, a motorszerelőket képző suliban felülkerekedtek a gondokon, némi szervezeti átalakítás után stabilizálták helyzetüket, így gond nélkül elrajtolhatott a 2017/2018-as tanév. Az első tanítási nap szombaton zajlott, ekkor az esti képzés résztvevői ültek be a padba, majd a hét elején nappali tagozaton is elindult az oktatás.
{{articleGallery[15412].caption}}
Igen nagy öröm, hogy idén szinte a teljes létszám betelt, az esti motorkerékpár-szerelő szakon például mindössze két-három üres hely maradt. Ugyancsak sikerként könyveli el az iskola vezetősége, hogy a Vízisportmotor-szerelő képzést is el tudták indítani, ezen tagozatra egyébként még be lehet csatlakozni. Októberben a versenyszerelői programmal folytatódik a sor, ahova jelen pillanatban is zajlik a jelentkezés.
{{articleGallery[15414].caption}}
Érdemes tudni a MAMI-ról, hogy a hallgatóknak neves szakemberek adják át tudásuk legjavát, s jól felszerelt, nívós tantermekben zajlik az oktatás. Az iskolába nem csupán a tízes éveik közepén-végén járó ifjoncok jelentkeznek, sőt! A változatosságot jól mutatja, hogy ezúttal is széles korosztályból érkeztek nebulók, sok a tizen-huszonéves fiatal, de akadnak a negyvenes éveiket taposó diákok is, a lehetőség tehát bárki számára nyitva áll. További információ és részletek a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakgimnázium honlapján olvashatók.