· 2019. január 31. 90

Nyílt nap a MAMI-ban

Érdekelnek a motorok? Akkor itt a helyed!

Komoly hiány van itthon és Európa-szerte motorszerelőkből, így nem csoda, hogy egyre népszerűbb a MAMI képzése, melyet hagyományos formában vagy munka mellett, esti iskolaként is elvégezhetsz.
Idén már február ötödikén - azaz jövő hét kedden - belekóstolhatsz, miért érdemes a MAMI motorszerelő, vízisportmotor-szerelő vagy versenyszerelő szakára jelentkezned, bár aki látta korábbi cikkünket, annak aligha maradt kétsége, hogy keresve sem találhat jobb helyet. Modern erőforrások sorakoznak a padokon, a szerszámok, diagnosztikai eszközök igazán naprakészek, a felkészült szaktanárok pedig tudásuk legjavát átadva képzik a jövő szerelőit.
{{articleGallery[20899].caption}}
Az se aggasszon, ha „kiöregedtél” már a sulis korból, hiszen a tizenéves nebulók mellett szép számmal ülnek a padokban harmincas-negyvenes tanulók is, tehát a kor nem lehet akadálya, hogy kitanuld a motorszerelés csínját-bínját. - Lehet, nagyképűnek tűnik, mégis bátran állítom: nálunk, a MAMI-ban egyszerűen minden rendelkezésre áll, ami a professzionális szakmai képzéshez szükséges. Szerszámok, műszerek, gyári célszerszámok garmadája található műhelyeinkben, és - egyedülálló módon - folyamatosan bővül az eszközállományunk! Nem másodkézből megszerzett, elavult holmikról van szó, hanem korszerű, ma is használatos gépekről, melyek hozzájárulnak tanulóink fejlődéshez.
{{articleGallery[20898].caption}}
Mindez a gyakorlatban annyit tesz - és egy nagy büszkeséggel tölt el minket -, hogy tanulóink 80-90%-a közvetlenül a MAMI elvégzése után sikeresen elhelyezkedik! Mivel a motorkerékpár-szerelő hiányszakma napjainkban, a fizetésükre sem lehet panasz... - mesélte a MAMI-ról Kutrik Zsombor szaktanár, aki egyébként a Kunmadarason kategóriagyőztes MZ-csapat tagja. Ha Téged is érdekelnek a motorok, nosza, keresd fel a MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakgimnázium honlapját, és látogass el kedden az iskola nyílt napjára, ahol tárt karokkal várnak az intézmény oktatói.