A MAMI Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola a jelenlegi, fővárosi székhelye után újabb sulit és tanműhelyt nyit a Hungaroringen. Bár az intézmény vadonatúj lesz, a jelenlegi képzések megmaradnak, továbbra is választható nappali és esti motorkerékpár szerelői tagozat, ahol 1-3 év alatt szerezhető végzettség. Fontos újdonság, hogy az iskola a győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködve versenymérnöki szakot indít. Ez 2017 februárjától, egyelőre mérnöktovábbképzés formájában zajlik, tehát olyan tanulókat várnak, akik már rendelkeznek szakirányú alapdiplomával.

mami-versenymernok-kepzes-9594
Hol lehetne jobb helyen a jövő mérnöke, mint közvetlenül egy versenypálya mellett?
Később MSc, azaz mesterdiplomát adó oktatás is elérhető lesz, ahova az alapképzés elvégzése után lehet jelentkezni. A már ismert motorkerékpárszerelő-képzés változatlan formában, a 8. osztály teljesítése, illetve érettségi utáni verzióban is rendelkezésre áll majd.

Testközelből tanulhatnak meg mindent a versenytechnikáról a hallgatók

A most bejelentett új helyszín azért is ideális választás, mert így még közelebb hozzák az oktatást a versenypályához. A helyi vezetéstechnikai centrumban lesz az elméleti foglalkozások egy része, a gyakorlati pedig vegyesen a mogyoródi komplexumban és az Angol utcai központban. Lévay Károly, a MAMI igazgatója elmondta, nem elméleti versenymérnök képzést tartanak majd, hanem gyakorlati, valós tudást adnak a nebulóknak. A kurzus egyetemi rangját a győriekkel való összefogás adja meg, míg a MAMI kiváló oktatói a szakmai részért felelnek.
mami-versenymernok-kepzes-9595
Magas szintű elméleti és gyakorlati oktatásban vehet részt, aki az új szakképzést választja
Az érdeklődők további információkat a MAMI elérhetőségein kaphatnak, amelyek megtalálhatóak a www.mami.hu oldalon.