· 2019. január 31.

MAMS Enduro-díjátadó a Lurdyban

A legjobb hazai endurósok

Tavaly több mint kétszáz licences versenyző állt rajthoz a Husqvarna-Maurer Enduro és Endurocross Országos Bajnoki Kupasorozataiban, akik a hétvégén vehették át díjaikat.
A hétvégén került megrendezésre a Magyar Motorsport Szövetség Enduro Szakágának Díjátadó ünnepsége a Lurdy házban. A közel kétszáz vendég már a rendezvény előtt jó hangulatban várta ez eseményt, ugyanis a díjátadó előtt egy félórás interjú keretében hallhatott jobbnál jobb sztorikat a megjelent endurolegendáktól.
{{articleGallery[20892].caption}}
Zsembery Barnabás - a MAMS Öreg Motorosok Kollégiumának vezetője - hívására megtisztelte az összejövetelt Asztalos István, Radányi Zoltán, Lang Rudolf és id. Reisz János, aki eredményesen képviselte hazánkat az 1949-es skóciai Hatnapos Enduro vb-n.
{{articleGallery[20887].caption}}
A Husqvarna-Maurer Magyar Endurocross Bajnokság hét fordulóból állt tavaly, az abszolút kategóriában 1. helyen Firtosvári Gábor, 2. helyen a pannonhalmi kétórást megnyerő Szatyina Gábor, 3. helyen pedig Holló Bence végzett. A Husqvarna-Maurer Magyar Endurocross Banjokság naptárában több változás is volt 2018-ban, végül három helyszínen, összesen öt forduló lett megrendezve. Az I. osztályban 1. helyen a Dakaron is brillírozó Gyenes Emanuel, 2. helyen Holló Bence, 3. helyen pedig Szatyina Gábor végzett. A kategóriák részletes végeredményei a www.mams.hu oldalon megtalálhatóak.
{{articleGallery[20889].caption}}
A díjátadón az évad során kiharcolt kupák mellett több különdíjban is részesültek az enduroszakág versenyzői. A Pető Ádám Emlékdíjat Tádics Dániel kapta, a Ruzsai József Örökös Vándordíjat Liszka Roland vehette át, míg a Vértessy Zsolt Vándordíj Firtosvári Gáborhoz került. Emellett a MAMS Év Női Sportolója díjat Kerekes Kármen, MAMS Elnökségi Különdíjat pedig Liszka Roland kapott.
{{articleGallery[20890].caption}}
Jász András ötletéből - a szakági tanács javaslatát elfogadva - az Elnökség megalapította a MAMS Életműdíjat, melyet első alkalommal Lantos József vehetett át az endurosportban versenyzői és rendezői minőségben eltöltött, több évtizedes aktív részvételéért. Többek között elévülhetetlen érdemei vannak a Királyválasztó évenkénti megrendezésében, melyet 2018-ban már 35. alkalommal hoztak tető alá.
{{articleGallery[20891].caption}}
A vacsorát követően az igazi fanatikusok még ott maradtak, és közösen nézték meg a SuperEnduro GP spanyolországi fordulóját, ahol Zsigovits Norbinak szurkolhattunk a Junior kategóriában. A világbajnokság utolsó, ötödik futama Budapesten lesz, a Papp László Sportarénában, mégpedig jövő hét végén (február 9.), ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a hazai enduroszakág képviselői.