Az Országos Bajnokság, a Magyar Kupa, a Youngtimer Kupa és a Főnix Kupa hatszázas, illetve ezres kategóriájának legjobbjai gyűltek össze Sárváron, az Onyx Luxury konferenciatermében, hogy átvegyék 2017-es teljesítményükért járó kupákat. A díjátadó után részletes beszámolót kaptunk az idén életbe lépő fontosabb változásokról, melyek közül talán a legfontosabb a megszerezhető pontokkal kapcsolatos, ugyanis ezentúl csak MAMS licenccel rendelkező versenyzők szerezhetnek - az év végi összesítéseben is számító - pontokat az egyes versenyek során. A Főnix Kupában csak napi díjazottak lesznek, pontokat gyűjteni csak az Országos Bajnokságban, valamint a Magyar Kupában lehet. Három kategóriában nevezhetnek a motorosok: 1000 Open, 600 Open és SuperSport 300. Ez utóbbiban a FIM által jóváhagyott, SSP300-ba tartozó motorok indulhatnak. Természetesen azoknak sem kell lemondani a versenyzés öröméről, akiknek esetleg az SSP300 szabályaitól eltérő gépük van (mondjuk egy Moriwaki vagy egy MAMI Kupára nevezett kisebb járgány). Velük kapcsolatban azonban tudni kell, hogy bár versenyen elindulhatnak, pontot nem kapnak.

mams-gyorsasagi-dijatado-2017-17113
A díjátadó után az elmúlt évet értékelte, majd a 2018-as tervekről is beszámolt Németh András
A másik érdekes információ, hogy a Pannónia-ring és az Euroring mellett a Hungaroringen és talán a Slovakiaringen is lesznek futamok. - Szeretnénk, ha az összes gyorsasági verseny hazai pályán zajlana. Ha a Hungaroringen nem tudunk elegendő versenyt rendezni, akkor kénytelenek leszünk a szomszédos Slovakiaringre is ellátogatni. Akárhogy is, ha minden jól alakul, akkor február közepén pontos versenynaptárral szolgálhatunk a pályamotorozás iránt érdeklődőknek - mondta Németh András. A licenccel nem rendelkező, hobbiszinten motorozóknak sem kell bánkódniuk, ugyanis a hosszú évek alatt megszokott rendszer tulajdonképpen nem változik: a pályanapokon három csoportra osztva faraghatnak további másodperceket legjobb köridejükből.

MAMS-díjazottak:

Főnix Open 1000 1. Hugyecz Elek 2. Vígh György 3. Ifj. Papp László 4. Szász Attila 5. Barta László 6. Hedli István   Főnix Open 600 1. Somogyi Péter 2. Bertók András Norbert 3. Katona Dániel 4. Kupecz Zoltán 5. Brindzik László 6. Ifj. Greksa Attila Magyar Kupa Open 1000 (nem értékelhető) 1. Ash Jones 2. Szász Attila 3. Gáspár Csaba 4. Hedli István Magyar Kupa Open 600 1. Somogyi Péter 2. Katona Dániel 3. Babonics Márk 4. Bertók András Norbert 5. Ifj. Greksa Attila 6. Brindzik László OB 1000 (nem értékelhető) 1. Hirczi Zoltán 2. Bezzeg István 3. Fenyvesi Gábor 4. Juhász Dávid 5. Laczkó Máté 6. Bódis Richárd OB 600 1. Juhász Dávid 2. Oldal Imre 3. Molnár Gergő 4. Csapka Attila 5. Sebestyén Péter 6. Kovács Bálint Youngtimer 600 1. Kiss Csaba 2. Juhász György 3. Ginzer Attila 4. Horváth Attila 5. Varga Csaba 6. Fispál Marcell