Több százan vettek részt az ünnepélyes díjátadón, ahol a Pitbike kategóriától, a Supermotón át, egészen az Open 1000-ig mindenki jelen volt, aki csak számított a bajnokságban. A szervezők először is megköszönték a támogatást a Takarékbanknak és a HUMDA-nak, hogy segítették a versenysorozatok megvalósítását, majd következtek a főszereplők, azaz a legeredményesebb pilóták.

mams-gyorsasagi-dijatado-2021

A Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság 2021-es szezonjában Gyutai Adrián lett az első Open 1000-ben, az Open 600 trófeáját Molnár Gergő vihette haza, míg a kupaversenyben Majsa Gergely (Open 1000) és Ginzer Attila (Open 600) diadalmaskodott.

mams-gyorsasagi-dijatado-2021

Open 300-ban Ádám Róbert emelhette magasba a kupát, a MiniGP-ben Barta Kristóf végzett az élen, míg a PW50-esek küzdelmét Urbancok Simon nyerte. Emellett különdíjat kapott a sikeres nemzetközi szereplésért Farkas Kevin, Görbe Soma, Kardos Gergő, Kecskés Bence, Kovács Bálint, Kovács Zoltán, Oláh Barnabás, Rossi Attila Moor, Sebestyén Péter, Surányi Balázs, Számadó Máté, Varga Tibor és Vincze Martin.

mams-gyorsasagi-dijatado-2021

Király Kupa a magyar motorsport népszerűsítéséért

Azért is számított különlegesnek ez a díjátadó, mert gazdára talált egy gigászi méretű trófea, amit a hazai motorsport jó hírnevének öregbítéséért vehetett át Kovács Bálint, a H-Moto pilótája.

Ez egy akkora kupa, ami mellé már testőrt kell fogadnom! A Magyar Motorsport Szövetség Gyorsasági és Supermoto szakága által szervezett díjátadó ünnepségen egy olyan díjat kaptam, amivel nagyon megleptek a szervezők, ugyanis a szakmai zsűri nekem ítélte a Király Kupát! Nem találok szavakat! Számos nemzetközi versenyen indultam 2021-ben (pl. Jerez, Le Mans, Navarra), és az ott felmutatott teljesítményemért, a magyar motorsport hírnevének öregbítéséért kaptam ezt a csodálatos serleget.

mams-gyorsasagi-dijatado-2021
Kovács Bálint a hatalmas trófeával

Nagy büszkeség, hogy ilyen rangos versenyeken képviselhetem a hazámat, Magyarországot, és minden alkalommal, amikor kifutok a pályára, a csapatért, a családomért, és az országomért is húzom a gázt, és koncentrálok, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, valamint a motorból. Köszönöm a H-Moto Teamnek, a Családomnak, a Wojcik Racing Teamnek, a Magyar Motorsport Szövetségnek és persze versenyzőtársaimnak is ezt az elismerést! A Király Kupához pedig kibérlünk egy plusz garázst!

– mesélte Kovács Bálint a díjátadót követően.

mams-gyorsasagi-dijatado-2021
Bálint és a H-Moto Team tagjai

Az egyes kategóriák további helyezettjei, valamint az eseményen készült további képek megtekinthetőek a MAMS Gyorsasági szakág Facebook-oldalán.