· Képek: palyamotorozas.hu · 2017. február 13.

Pályamotorozási lehetőségek 2017-ben

Csatlakozz Te is!

A MAMS és a palyamotorozas.hu idén négyféle lehetőséget kínál azoknak, akik a versenyzéssel kacérkodnak. A szükséges sportorvosi vizsgálatot holnap, azaz február 14-én tartják.
A Belépőszintet kezdőknek ajánlják, ennek keretében a nyíltnapokon a délutáni versenyek kezdőfutama lesz a Tehetségkutató (TK), melyhez nem szükséges licenc. A Szabadidő sport szint rutinosabb, de továbbra is amatőr pilóták versenysorozata, viszont ez esetben már tömegsportlicenc ajánlott, bár nem kötelező. A Tömegsport és élsport kategória résztvevői a MAMS által jóváhagyott és felügyelt hivatalos bajnokságon indulnak, s az eredmények beleszámítanak az OB értékelésébe. Ide kötelező a tömegsport- vagy élsportlicenc, valamint szigorúbbak a gépátvétel szabályai is.
{{articleGallery[12262].caption}}
A Youngtimer bajnokság azoknak szól, akik szerény költségvetésből szeretnének versenyezni. Aki ennek kereteiben szeretne indulni, nincs más dolga, minthogy átalakítson egy régebbi, karburátoros sportmotort biztonságos és megbízható pályagéppé.
A licenchez kötött kategóriák esetében szükséges sportorvosi vizsgálat éppen holnap esedékes, s itt lehet rá jelentkezni.
További részletes információk, tudnivalók a licencekről és a nevezésről a palyamotorozas.hu oldalán olvashatóak.