Borús időben, de száraz aszfalton kezdődött tegnap a MotoGP németországi futama, ahol nagy meglepetésre Aleix Espargaro és Marc Marquez kapta el legjobban a rajtot.

marc-marquez-nyert-a-sachsenringen

Quartararo annak dacára tartotta a tempójukat, hogy a többi Yamaha a mezőny végén küzdött, sőt arra is futotta erejéből, hogy a hatodik helyről felzárkózzon az első két versenyző mögé.

Marquez nyerte a Német Nagydíjat

Éppen csak lenyugodtak a kedélyek a rajt után, máris szemerkélő eső kavarta meg újra a kártyákat. A kaotikus helyzetet Miller és Oliveira is kihasználta, és felküzdötte magát egészen a dobogós helyekig, s a KTM-esnek sikerült is megtartania ezt a verseny végéig.

marc-marquez-nyert-a-sachsenringen

Végül a futam második felében csak a felhők maradtak, de nem érkezett újabb csapadék, így száraz pályán meccselhetett az elsőségért Marquez, illetve az utóbbi hétvégéken bombaformában motorozó Oliveira.

marc-marquez-nyert-a-sachsenringen

Végül hiába lopta a távolságot a KTM-es, a spanyol világbajnok a legjobbkor váltott tempót, s mutatta meg, hogy továbbra is legyőzhetetlen a Sachsenringen. Így értek hát célba, Marquez és Oliveira mellett Quartararo állhatott még dobogóra.

marc-marquez-nyert-a-sachsenringen

Utóbbival teljesen elégedett lehet a francia, elvégre a ponttáblázatban őt követő pilóták messze mögötte végeztek, s így már 22 ponttal vezet Zarco, illetve több mint harminc egységgel Miller és Bagnaia előtt.

marc-marquez-nyert-a-sachsenringen

A nyári szünetig még egy futam van hátra, mégpedig most hétvégén, Hollandiában, majd egyhónapos pihenő után Ausztriában folytatódik a világbajnokság.