· 2020. július 23. 9

Marquez visszatért Jerezbe

Terminátor?

Egy átlagembernek legalább két hónap pihenésre és féléves rehabilitációra lenne szüksége ilyen sérülés után. Marquez szerencsére nem tud erről, ezért ma már újra Jerezben van – versenyezni szeretne.
Aki lemaradt volna a hétvégi eseményekről: Marc Marquez megcsúszott az idei első GP-futam verseny hajrájában, és a gyors balkanyarban betapadt Honda úgy dobta le, hogy a spanyol magatehetetlenül repült a sóderágyba. Mi több, amint földet ért, a motorja is eltalálta, és ekkor szenvedett felkartörést, sőt felmerült az orsóideg-sérülés gyanúja is (ez utóbbi felek a gázadásért és a fékezésért). Hordágyon vitték le a pályáról, és úgy tűnt, hogy számos futamot ki kell hagynia.

Marquez ismét Jerezben

Az elmúlt négy napban kivizsgálták és megműtötték a spanyol világbajnokot, karját titánlemezzel és tucatnyi csavarral rögzítették. Ezután megállapították, hogy csodák csodájára nem sérült az ideg, azaz a csont szilárdságán és Marquez fájdalomtűrő-képességén múlik, hogy pályára lép-e holnap, öt nappal a baleset után.
{{articleGallery[26102].caption}}
Néhány perc múlva érkezik a versenyző a jerezi pálya orvosi központjába, ám akkor sem biztos, hogy rajthoz áll, ha ezt megengedik a dokik. Ugyanis a HRC korábban úgy döntött, nem helyettesíti a spanyolt, ezért az ideiglenes box berendezése, valamint a törött motor megjavítása is a csapattagokra vár – nem tűnik egyszerű menetnek.
Akárhogy is, Marc elszántságán biztosan nem múlik a dolog, és ma kora délután az is kiderül, hogy a lélekben kifejezetten erős pilóta fizikailag is alkalmas-e a küzdelemre.