Max Biaggi így ötven felett is szeret versenyezni, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 11 rekorddal a háta mögött – amit elektromos motorral ért el – most újabb csúcskísérletre készül a meglepetésre alig háromszáz kilós Voxannel.

Max Biaggi és a Voxan

Jó fél éve a Voxan 253,5 mérföldes, azaz 413 km/órás sebességet ért el. Ezt a rekordot adná át a múltnak, mégpedig egy szélcsatornában fejlesztett, még áramvonalasabb motorral.

Alig egy évvel az első sebességrekord után újabb csúcsokat dönteni? Ez felemelő érzés! Persze a 11 rekord elérése nagyszerű, felemelő érzés, de értitek... mindig több kell! Eltökéltem, hogy még jobb elektromos motorokat készítek, hogy hozzájáruljak a hangtalan gépek fejlesztéséhez – nyilatkozta a kereken ötvenéves Max Biaggi.

max-biaggi-es-a-voxan-rekordja
Új szerepkörben a Superbike-világbajnok

Úgy tűnik, Biaggi is látta az általunk nemrég bemutatott, „lyukas” motort, és még azelőtt felvette a kesztyűt, hogy a kihívó tényleg veszélyeztette volna a 2020-ban elért rekordjait. Akárhogy is, a versengésnek csak jót tesz, ha ilyen erős ellenfelek küzdenek egymással, és a motorokat elnézve úgy tűnik, nem kell sokat várnunk a 450 km/órás álomhatár megdöntésére sem az elektromos motorok versenyében.