· 2016. november 23. 8

Elhunyt a magyar rekorder, Juhász István

Egy példaképpel kevesebb

Tragikus hirtelenséggel távozott közülünk Juhász István, a Megszállottak Klubjának örökös tagja, a magassági motorozás világrekordtartója.
A világhírű sportember számos alkalommal tett tanúbizonyságot kitartásáról és elszántságáról, több különleges viadalt teljesített életében. Csaknem harminc éve, 1988-ban részt vett a „Hősök visszatérése” elnevezésű, kegyetlen megmérettetésen, ahol kilencezer (!) kilométert tett meg az afrikai Dakartól a franciaországi Nizzáig, szörfön, katamaránon, motoron, quadon, biciklin, gyalog, úszva és futva, ráadásul mindezt 21 nap alatt.
Élménybeszámoló a pokolian kemény versenyről
Ezután arra vállalkozott, hogy egy szál magában, motorral hódítja meg a Himalája hatezer méter feletti ormait. Sajnos egy baleset következtében minden holmiját elveszítette, ezért az utolsó egy hétben mindenféle felszerelés, hálózsák, sátor és gázmelegítő nélkül, nedves ruhában motorozott a cél felé, mindössze annyi élelemmel, ami a végzetes esés után a motorosruhája zsebében maradt. Ennek ellenére nem adta fel, és azóta is ő tartja a rekordot 6183 méteres eredménnyel.
{{articleGallery[10959].caption}}
A négygyermekes, tatabányai születésű motoros mindössze 61 évesen távozott közülünk. Aki szeretné jobban megismerni a különleges sportember nem mindennapi élettörténetét, korábbi nagyinterjúnkban olvashat kalandjairól és elképesztő megpróbáltatásairól.