· Képek: Victory Motorcycles · 2017. január 10. 12

Újabb történet ér véget

Megszűnik a Victory

Váratlan közlemény döbbentette meg tegnap a motoros világot. A Polaris bejelentette, hogy tizennyolc év után befejezik a Victory gyártását.
A döntés mögött természetesen anyagi indokok állnak, ami nem is meglepő, ugyanis a márka eladásai már évek óta stagnálnak. Sokak szerint már 2011-ben kérdésessé vált a Victory jövője, amikor a cég átvette az Indian feletti gyámságot, hiszen a két gyártó motorjai nagyjából ugyanazt a szegmenst célozták meg, de a rézbőrű harcosok - már csak az ismertebb márkanév miatt is - kelendőbbek voltak.
{{articleGallery[11715].caption}}
- Elképesztően nehéz volt ezt a döntést meghozni nekem és a vezetőségnek, hiszen az elmúlt tizennyolc évben nem csak az anyagi erőforrásokat, hanem a szívünket és lelkünket is beleadtuk, hogy a Victoryt minél jobbá tegyük, és nagyon büszke vagyok arra, amit ez a csapat elér – nyilatkozta Scott Wine, a Polaris vezérigazgatója. A kiadott sajtóközlemény szerint a motortulajdonosok továbbra is élhetnek a garanciával, és a cég az alkatrészellátást is biztosítja egészen 2027-ig.