A 8. Mentőmotoros napra 227 motoros regisztrált a megadott határidőig, illetve összesen 337 fő kért ebédet a szervezőktől. Végül voltak lemondások és későn ébredők, de akárhogy is, az indulás reggeléig nem nagyon változott a résztvevők száma. Végül aztán 207 polgárőr-, civil- és mentőmotor, valamint kétszer öt rendőrmotor érkezett a Hősök terére augusztus 14-én reggel.

Így zajlott a 8. Mentőmotoros nap

– Hozzájuk csatlakoztak állandó kísérőink: Ács Zoltán motorszállító, korábbi motormentő, aki persze nekünk még mindig az, hiszen akármilyen lehetetlen helyről és időben hívjuk, ő mindig segít, no meg felesége a „műszaki biztosító járművel”, az Újpesti ÖTE tagjainak egy része, mentőtiszti kocsink és jelen volt covidos autónk is – mesélték a szervezők.

– Rajtuk kívül hozzánk csapódott még egy-két bátor „családhordozó” anyuka és apuka, akik a csemeték kora miatt egyelőre még a motoros csatlakozást nem tudták megoldani – folytatták –, sőt az első jó pár kilométerre még az Országos Mentőszolgálat Operatív Igazgatója, Dr. Hőnyi Péter is beállt a sorba szolgálati járművével. Végül így indultak el a több megyén átívelő túrára, hogy a hagyományoknak megfelelően együtt ünnepeljenek a motorosok és a Magyar Mentőmotor Alapítvány életmentői.