Augusztus 12-én startol idén a Mentőmotoros Nap, s ha Te is részt vennél rajta, érdemes tudnod, hogy hamarosan zárul a regisztráció, azaz ideje jelentkezned, amit ezen a linken tehetsz meg. Az első, talán legfontosabb változás, hogy a gyülekezési pont megváltozott, a Hősök tere helyett idén az árnyasabb Népligetből indul a menet, és ezúttal a programok is másnap délutánig tartanak.

A tizedik Mentőmotoros nap programja

2014-ben szervezett először Mentőmotoros Napot a Magyar Mentőmotor Alapítvány. A cél mindig ugyanaz: közös motorozás, közös (becsületkasszás) ebéd, aztán mentési bemutatót vagy valamilyen egészségügyhöz kapcsolódó vetélkedőt követően a tombolafelajánlások is gazdára találnak. A cél az Alapítvány, és ezáltal a hazai mentőmotorozás támogatása, és mivel 2021 óta az Alapítvány szervezi Balatonvilágoson az önkéntes mentőmotoros szolgálatot, van is helye a támogatásnak.

Idén a gurulás Tiszakécskén ér majd véget, ahol meglepetésprogram is várható: erről egyelőre csak annyit tudunk, hogy valami olyan történik majd, ami eddig még nem volt, ezután sem lesz valószínűleg többé, és amitől egy kicsit mindenki a mentőmotorosok nagy családjának tagjává válik pár órára. Hogy ez mit is jelent, arról még mi sem tudunk többet, de az Alapítvány tagjai nagyon izgatottan várják az idei rendezvényt.

Azokat, akik előzetesen regisztráltak az erre rendszeresített űrlapon keresztül, augusztus 12-én 8 órára várják a Népligetbe, a köztes pihenőhely pedig a tápiószelei Népkert lesz. Tiszakécskén a meglepetésprogram mellett számíthatnak az érdeklődők vetélkedőre is, nyeremények is lesznek idén is, az estét pedig a Spontán Blues Band koncertje után sátorozós, beszélgetős program zárja. Másnap pedig a helyi fürdőkben kedvezményesen, illetve a szabadstrand közelsége miatt akár a Tiszában fürdőzve is tölthetik a résztvevők. Az igazi keménymagot a rendezvény zárása előtt várják még egy kis kulisszatitkokat megosztó, 10 év Mentőmotoros Napjait és 18 év mentőmotorozását összefoglaló beszélgetésre.

A részleteket, alternatív szálláslehetőségeket az esemény Facebook-oldalán találjatok, de regisztrálni már csak 1-2 napig, és kizárólag ezen a felületen lehet. Hajrá, csatlakozz Te is a jubileumi Mentőmotoros naphoz, és találkozzunk augusztus 12-én a Népligetben!