· 2020. november 30. 22

Orvosi vélemények a sérült világbajnokról

Mikor tér vissza Marquez?

Nagy a csönd az év elején megsérült Marc Marquez körül, ami sosem jó hír. Már arról pletykálnak, hogy újabb műtétre szorul, oda a 2021-es szezon és perre készül a család az orvosok ellen.
Nem könnyű megítélni, hogy miért tart ilyen sokáig a spanyol felépülése, azt pedig megtippelni sem lehet, hogy pontosan mikor is tér vissza a pályára. Carlo Pernat megpróbálta konyhanyelven összefoglalni, mit tudunk a sérülésről és ez mit jelent a gyakorlatban.

Mikor tér vissza Marc Marquez?

Első lépésként Pernat beszélt Alzamorával, aki megerősítette, hogy a Marquez család jogi lépéseket fontolgat, mégpedig a sérülésspecialista Dr. Mirrel és a Dorna orvosaival szemben, akik néhány nappal a bonyolult műtét után versenyengedélyt adtak a láthatóan fájdalmakkal küzdő pilótának.
mikor-ter-vissza-marc-marquez-28066
Ezernyi necces helyzetet megmentett már az ifjú spanyol világbajnok, de sajnos az év elején elszenvedett esés neki is sok volt
Szerintük ez a „kapkodás” okozta a beépített lemez elhajlását, ami tulajdonképpen ahhoz vezetett, hogy Marquez gyógyulása néhány hét vagy hónap helyett egy tejes szezon lett, sőt még az sem biztos, hogy ott lehet a 2021-es szezonnyitón.
mikor-ter-vissza-marc-marquez-28064
Tény, hogy kevésbé színes a mezőny Marc nélkül...
Úgy vélik, hogy már az első beavatkozáskor szükség lett volna egy csonton belül futó fémsínre, de ha ezt most pótolják, az újabb hetekre, hónapokra ágyhoz kötheti Marquezt. Eközben Emilio Alzamora, Marquez menedzsere már nem is a sérülés miatt aggódik, inkább az foglalkoztatja, hogy Marc konkrétan kihagy egy teljes szezont. A helyzetet súlyosbítja, hogy éppen a sérülése előtt írta alá Marquez új, ötéves (!) szerződését, vagyis megállapodása alapján leghamarabb 2025-ben ülhet másik motorra vagy fordíthat hátat a csapatnak. Addig is óriási kiesést okoz, hogy nem versenyez, ezáltal nem jönnek az eredmények és a szponzorszerződések is kérdésesek 2021-re, vagyis az alakulat és versenyzője is megszenvedte az év eleji esést, illetve a túlzottan gyors visszatérést.
mikor-ter-vissza-marc-marquez-28065
Jobbulást, Bajnok!
Akárhogy is, reméljük, hogy mielőbb felépül, és újra a rajtrácson láthatjuk Marquezt, akit lehet szeretni vagy utálni, de tény, hogy megkerülhetetlen tagja a MotoGP-nek.