Egyelőre csak kémfotók jelentek meg az SMC legújabb nemzedékéről, ugyanakkor már látszanak az újdonság pontos arányai és a 790 Adventure-ből kiindulva a műszaki megoldásokra is következtethetünk.

Jön a 790 SMC

Több online motoros újság, így az osztrák Motorrad Magazin is bemutatta azokat a képeket, melyek az elmaszkolt újdonságról készültek. A KTM egyelőre nem árul el részelteket a típusról, azonban arra számíthatunk, hogy a 2020-ra érkező gép szériaváltozatáról még idén ősszel lehull a lepel.
mindjart-itt-a-790-smc-supermoto-22357
Még a fekete maszk alatt is jól kivehetőek a gép arányai. Várhatóan a 790 Adventure esetében tapasztalt remek fordulékonyságra számíthatunk az SMC-nél is
Nem kell jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, új idomzatot, futóművet, hátsó lengőkart, kipufogót no meg erőforrást kap a 690 SMC utódja. Mivel az alapokat kétséget kizáróan a 790 Adventure adja, így nem kérdés, hogy tőle örökli könnyű és masszív vázát, WP felfüggesztéseit, valamint Brembo fékjeit is.
mindjart-itt-a-790-smc-supermoto-22358
Magasabbaknak is ideális kormánymagasság, kényelmes üléspozíció - erre számíthatunk az SMC-nél
Mindemellett a 790-es soros kéthengeresét is viszontláthatjuk, ez az erőforrás valószínűleg ennél a típusnál is 95 lóerővel büszkélkedhet. Számíthatunk a terepes rokon modern vezetéstámogató elektronikáira is, így blokkolásgátló, kipörgésgátló és különféle vezetési módokat kínáló program is megjelenik az SMC-nél, melynek vezetője színes TFT-képernyőről olvashatja le a legfontosabb információkat.
mindjart-itt-a-790-smc-supermoto-22359
Szélesebb és laposabb, ezáltal kényelmesebb a nyereg, mint az előd 690 SMC-nél
Úgy tudjuk, a motorral kapcsolatban minden kiderül, mégpedig legkésőbb a milánói EICMA show-n.