· 2018. március 7. 9

Megkezdődött a felkészülés az idei szezonra

Spanyolországban edzett a magyar utánpótlás

Az utánpótlás kategória magyar és szlovák motorosai közösen edzettek a MIR-Racing által szervezett spanyol pályanapokon.
Jelentős mérföldkőnek tartja a MIR-Racing Hungary a sikeresen zárult gyakorlást, mivel hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető kezdeményezésük révén csapatszíntől és nemzetiségtől függetlenül közösen léptek pályára a magyar és szlovák utánpótlás-bajnokságok résztvevői. Az esemény házigazdája a MIR-Racing volt, melyről tudni érdemes, hogy a világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának, a Cuna de Canpeones (Bajnokok Bölcsője) egyik főszervezője. Számtalan világbajnok kezdte pályafutását itt, éppen ezért nagyon ígéretesnek tűnt a lehetőség, hogy egy ilyen kapu nyílt meg a régiónkban versenyző fiatalok számára.
{{articleGallery[17475].caption}}
A magyarok közül Vincze Hanna (4orty Racing), Kecskés Bence (4orty racing), Varga Tibor (4orty Racing), Kovács Zoltán (4orty Racing), Várkonyi Tamás (Chrobák Team), valamint szlovák részről Viktor Csemez (4orty Racing), Bruno Kiss (MaceranoMotoAktiviti) és Ladislav Veverka (SMF) húzhatta a gázt négy napon keresztül a Valenciától délre fekvő Circuito Fortuna Motorsport 1750 méter hosszú, technikás pályáján.
{{articleGallery[17474].caption}}
- Spanyol partnerünk másodjára adott lehetőséget és biztosított technikai hátteret részünkre a teszthez. A tavaly novemberi alkalmat követően most nagyobb létszámmal érkeztünk, különböző csapatokból jelentkező kis pilóták részvételével. A hosszas, lelkiismeretes szervezésnek és a résztvevő fiatalok, valamint szüleik fegyelmezett munkájának köszönhetően az elejétől a végéig minden rendben zajlott. A spanyol MIR Racing felkészített motorokkal és felszereléssel várt minket, s az egyhetes programban a gyerekek négy napon keresztül tesztelhettek, ráadásul az utolsó napon a spanyol utánpótlás-bajnokság kiemelkedő tehetségeivel együtt motoroztak, tőlük leshettek el új trükköket a technikás pályán.
{{articleGallery[17473].caption}}
Mind a nyolc gyerek komoly fejlődést mutatott és ügyesen teljesített a tréningen. A tesztnapok végén lehetőségünk volt megnézni a spanyol trénerek edzési módszereit, amiből szintén sok hasznos dolgot szűrtünk le. Köszönöm mindazoknak, akik részt vettek a teszten és segítettek a munkában, remek felkészülési lehetőséget és egy feledhetetlen élményt nyújthattunk gyerekeinknek - mesélte Vincze Imre a tartalmasan telt teszthét végén.