· Képek: Moto Corsa · 2018. október 30. 10

Érkezik a Moto Corsa 2K

Kétezer köbcentis brit bombázó

A motorpiacon időről időre felbukkannak új belépők, akik brutálisan erős vagy egyedi megjelenésű gépekkel kívánják elkápráztatni a nagyérdeműt. A Moto Corsa úgy döntött, mindkét fronton harcba száll vevőkért…
A brit Moto Corsa kereskedés zsenijei elhatározták, hogy saját készítésű, különleges, limitált kiadású modellekkel törnek be a motorkerékpárok piacára. Múlt héten be is mutatták első kétkerekűjüket, a Moto Corsa 2K-t, ami elegáns, mégis minden részletében egyedülálló külsejét tekintve már-már az épített gépeket idézi. A fém alkatrészek többségét egyedileg, CNC-géppel megmunkálva készítették, így többek között az alumínium lengőkart is, s rengeteg szénszálas anyagot használtak, hogy végeredmény a lehető legkönnyebb, ugyanakkor kellően erős legyen. A szelepfedélen plusz hűtőbordákat helyeztek el, az üzemanyagtartályra pedig speciális hővédő bevonatot raktak, hogy a benzint megóvják az erőforrás termelte melegtől. A belső még ennél is érdekesebb, tudniillik a gépet egy 1961 köbcentis S&S hajtómű mozgatja, az általában custom motorkerékpárokhoz és cruiserekhez használt V2-esből 100 lóerő és 183 Nm forgatónyomaték tör elő, a teljesítmény ötfokozatú sebességváltóval aknázható ki.
{{articleGallery[19872].caption}}
A masinát egyébként az a Tony Scott tervezte, aki a brit superbike Moto2-es géposztályában rajthoz állított, futamgyőztes Spirit versenymotort is készítette, s aki a szintén szigetországi T3 Racing munkatársaként számos egyedi vasat épített már. - A pénzügyi bizonytalanságok ellenére ma is igény van a magas minőségű, egyedi motorkerékpárokra, mint amilyen a miénk. Nagyon brutális kétkerekű ez, ami elképesztően gyorsul, ha ráadod a tüzet, és nem mellesleg csodásan szól – nyilatkozta Dave Martin, a Moto Corsa ügyvezető igazgatója. A bringán karbon Dymag felniket, Öhlins felfüggesztést és Beringer fékrendszert használnak majd, hogy ne csak megjelenés, hanem kezelhetőség tekintetében is párját ritkító legyen. A cég a tervek szerint mindössze húsz darabot készít az exkluzív motorkerékpárból, melyet negyvenezer fontért, azaz nagyjából 14,5 millió forintért kínálnak majd. Már most számos előrendelés érkezett az új brit csodára, a leendő tulajdonosok várhatóan jövő tavasszak vehetik át új Moto Corsájukat.