· Képek: Moto Guzzi · 2018. szeptember 10. 6

Megérkezett a Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Vörös démon

Új, sportos változattal bővült az olasz gyártó klasszikus vonalú gépeket tömörítő termékcsaládja - az újonc technikailag és külsőleg is lehengerlő lett.
Szeptember második hétvégéjén Mandello del Larioban, a Moto Guzzi nyíltnapján debütált a vállalat legújabb üdvöskéje. A V9 Sport már az előzetesen közzétett fotókon is igen vonzóan festett, s élőben sem okozott csalódást az érdeklődőknek - a képeket elnézve talán ez a V9 család leginkább szemrevaló tagja. Persze nem csak megjelenésében tér el az alapmodelltől, hátul Öhlins kétoldali rugóstag vasalja ki az úthibákat, elöl maradt ugyanaz a futómű, mint a korábbi változaton.
{{articleGallery[19426].caption}}
A klasszikus kinézetű, kerek lámpatestet egy kis fekete plexivel egészítették ki, ezt az alkatrészt egyébként külön is kínálja a gyártó kiegészítő-katalógusában. Vadonatúj a nyereg is, ezen laposabb, egyszemélyes priccs kapott helyet. Ami az erőforrást illeti, a V9 Sportot ugyanaz a 853 köbcentis, 90 fokos hengerszögű, 54 lovas V2-es mozgatja, mint a sima Bobbert, s elektronikai rendszerében sem történtek lényeges változások.