· 2019. április 30. 7

Hamarosan indul a MotoE-bajnokság

Belehúztak az Energicánál

Összefogtak a beszállítók, valamint az Energica szakemberei, és közös munkájuk eredményeként hamarosan készen állnak az első új motorok, hogy pályára lépjenek a MotoGP betétfutamaiban.
Március közepén érkezett a hír, hogy a tesztszezon kellős közepén kigyulladt a jerezi pálya egyik garázsa, amiben a csapatok Energica versenymotorjait tárolták. Gyakorlatilag az összes gép megsemmisült, pótlásuk pedig hatalmas falat a CRP-csoporthoz tartozó olasz cégnek, mely csupán 40-50 alkalmazottal működik.
{{articleGallery[21783].caption}}
Néhány héttel a tűzeset után már biztosra vehető, hogy megtartják az idei MotoE-bajnokságot, igaz, rövidebb formában és kevesebb helyszínen, mint azt eredetileg tervezték. A társaság vállalta, hogy legfeljebb két-három hónap alatt újra legyártja a 18 motort, így június közepén már háromnapos jerezi teszten gyakorolhatnak a pilóták, közöttük olyan nagy nevek, mint Alex de Angelis, Niccolo Canepa, Bradley Smith vagy éppen Sete Gibernau.
{{articleGallery[21784].caption}}
A tervek szerint legalább három összecsapásra kerül sor idén: július elején a Sachsenringen lesz a nyitófutam, augusztusban a Red Bull Ringen találkoznak másodszor a versenyzők, és szeptember 15-én Misanóban már ki is hirdetik az idei győztest.