· 2020. július 27. 8

MotoGP - Andalúz Nagydíj, Jerez

Francia hatalomátvétel

Nem kis teher húszévesen azt hallani, hogy világbajnok lehetsz, de egyszer sem hibázhatsz a következő fél évben. Mindenesetre eddig Quartararo hozza a kötelezőt, és sorra szerzi a pole-okat, győzelmeket.
Tegnap délután kettőkor rajtolt el az idei második jerezi összecsapás, amely - hogy önálló futam legyen - az Andalúz Nagydíj nevet viselte. Meglepetésre most Quartararo kapta el legjobban a rajtot, és Rossi is jól lőtt ki a második sorból, így Vinalesszel kiegészítve három yamahás állt a spiccre.
{{articleGallery[26189].caption}}

Quartararo duplázott Jerezben

Miután Vinales hiába próbált beszúrni Quartararónak, gyakorlatilag eldőlt az elsőség sorsa, és csak a dobogós helyekért fojt valódi csata. Előbb úgy tűnt Francesco Bagnaia, Miller és Morbidelli lehet esélyes a pódiumra, de Bagnaia alatt a második helyen haladva (!) elfüstölt a Ducati, miközben valódi csillaghullás vette kezdetét: műszaki és vezetői hibák miatt nyolcan estek ki a mezőnyből.
{{articleGallery[26192].caption}}
Jobban belegondolva legalább 5-6 éve nem volt ilyen, hogy három egyforma márkájú motor futott be az élen, márpedig tegnap ez történt, miután Quartararo magabiztosan nyert, Vinales pedig az utolsó előtti pillanatban megelőzte az apró hibát vétő Rossit.
{{articleGallery[26194].caption}}
Tulajdonképpen minden célba érő motorost hatalmas dicséret illet, hiszen a 60-70 fokos aszfalton embertelen kihívás volt háromnegyed órán át hibátlanul motorozni. Olyan sokat kivett a pilótákból a verseny, hogy Vinales például rendre kibújt a szélárnyékból, mert csak úgy kapott levegőt (!) a forróságban.
{{articleGallery[26199].caption}}
Nakagami negyedik helye csodálatos eredmény, a sérült Mir ötödik helye szintén, miként a kis Marquez és Zarco (8. és 9.) teljesítménye is elismerésre méltó. Részletes eredmények itt olvashatóak.
{{articleGallery[26198].caption}}
Most rövid, pár napos pihenőt kapnak a srácok, és alig két hét múlva, augusztus 6-án Brnóban lépnek pályára az idei bajnokság harmadik futamán.