A szombati elképesztő edzésidőt látva a ducatis volt a tegnapi futam abszolút esélyese, de persze így sem maradtunk akció nélkül, hiszen Marquez gyakorlatilag a teljes versenytávon ott loholt Bagnaia nyakában, és csak az alkalomra várt, hogy átvegye a vezetést.

motogp-aragon-2021

Végül sikerült is az élre ugrania, egészen pontosan hétszer (!), ám a ducatis résen volt, és minden alkalommal egy-egy ügyes „alávágással” visszavette az első helyet. Mintha csak pár évvel ezelőtt járnánk, és Dovi-Marquez csatáját néznénk, ahol rendre ugyanez volt a felállás... Aki újra átélné a meccset, itt megnézheti a csata legszebb pillanatait.

motogp-aragon-2021
Espargaro megint nagyot ment az Apriliával (4. hely), Vinales viszont egyelőre sereghajtó – kell még pár futam, hogy ráérezzen a motorra

Amíg ők az első helyért küzdöttek, Quartararo csak szenvedett: hiába indult az első sorból, végül a kiesések és a magukat elgumizó pilóták révén sikerült csak bejönnie a nyolcadik helyen. Persze így sem kell aggódnia, mert bár a vb-n mögötte álló Bagnaia nyert, így is 53 pont a francia előnye.

motogp-aragon-2021

Ráadásul a ducatisnak hátrafelé is figyelnie kell, ugyanis Mir négy, míg Zarco 24 pontra van tőle, tehát egyáltalán nem biztos az a második hely. Különösen, hogy Mir tegnap – a gyenge edzés dacára – harmadik lett, s ha az első sorból rajtolt volna, jó eséllyel ő is esélyes lett volna a győzelemre.

motogp-aragon-2021

Tegnap tehát Bagnaia-Marquez-Mir sorrendben futottak be a pilóták, akiknek csak pár napjuk van szusszanni egyet, ugyanis már most pénteken folytatódik a világbajnokság. Ráadásul éppen Misanóban, ahol várhatóan kész népünnepély lesz az egy csapatban induló Rossi és Dovizioso tiszteletére, no meg azt se feledjük, hogy most debütál Morbidelli a gyári Yamahán – igen, az a Morbidelli, aki tavaly megnyerte a misanói futamot...

motogp-aragon-2021

Quartararónak ezúttal nincs más dolga, mint Bagnaia közelében motorozni, ugyanis bármilyen hihetetlen, már csak öt futam van hátra az idei szezonból, és az 53 pontos előny elégnek tűnik, hogy közepesen jó versenyzéssel is behúzza a bajnoki címet.