· 2018. április 8. 42

MotoGP - Argentína

Egyszerűen hihetetlen!

Egy híján az egész mezőnyt megbüntették, Marquez a forgalommal szemben motorozott, majd annyit ütközött, mintha csak a vidámparkban dodzsemezne. Kaotikus hétvégét zárt a GP Argentínában.
Jack Miller nyerte meg a félig vizes pályán zajló szombati edzést, majd ezen felbuzdulva bátran, slickgumival állt fel másnap a - szintén nedves - rajtrácsra. Elszántságát látva a többiek is vad gumi- és motorcserébe fogtak, amiért a komplett társaságot vagy 10-15 hellyel hátrasorolták, így az ausztrál jó húsz méter előnnyel, magányosan lőhetett ki.
{{articleGallery[17742].caption}}
Marquez a rajtprocedúra végén lefullasztotta, majd gyorsan betolta a Hondát, és mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, 180 fokos fordulatot tett a célegyenesben, és a többiekkel szemben visszahajtott a rajthelyére. Tettéért boxutca-áthajtással jutalmazták, ezért az utolsó helyről kezdhette meg a felzárkózást. Hiába ment egy-két másodperccel gyorsabban mindenkinél, nehezen verekedte át magát a tömegen. Jókorát lökött Espargarón, amiért elég volt elnézést kérnie, a következő ütközése után már a megszerzett pozíció visszaadására szólították fel, de ez sem szegte kedvét. Közvetlenül a befutó előtt Rossit lökte ki a vizes fűre, ahol a Doctor el is esett, s ezt már a versenybírák sem nézték tétlenül - újabb félperces büntetéssel sújtották a spanyolt.
{{articleGallery[17741].caption}}
Ezalatt az élen Crutchlow, Zarco, Rins és a sokáig vezető Miller csatázott, akik közül az LCR Honda pilótája volt a legtaktikusabb, és megérdemelten nyert a villámgyors, de a Yamahával sokat szenvedő Zarco előtt. Crutchlow győzelmével és Marquez büntetéseivel alaposan átformálódott a vb-tabella, az Argentínában gyengén teljesítő Dovizioso visszacsúszott a második helyre, Crutchlow áll az élen, míg Zarco a harmadik.

Végeredmény - MotoGP - Argentína:

1. Cal CRUTCHLOW
2. Johann ZARCO
3. Alex RINS
4. Jack MILLER
5. Maverick VIÑALES
6. Andrea DOVIZIOSO
7. Tito RABAT
8. Andrea IANNONE
9. Hafizh SYAHRIN
10. Danilo PETRUCCI