Az elmúlt hétvégén a legendás asseni pályán csaptak össze a világ legjobb motorosai. Ezúttal az volt a verseny tétje, hogy Martin növeli-e előnyét Bagnaiával szemben, vagy az olasz tovább folytatja diadalmenetét, és újabb futamokat nyerve zárkózik spanyol riválisára.

motogp-assen-2024

Bagnaia duplázott Assenben

Nos, ezúttal péntektől vasárnapig tartott Bagnaia „vasárnapi formája”, ugyanis mindent megnyert, miközben Martint egyaránt hátráltatta a gyors kanyarokban bizonytalanul mozgó Pramac Ducati és a háromhelyes rajtbüntetés is, amit kiszabtak rá a vasárnapi futamra.

motogp-assen-2024

Az edzésen Bagnaia-Martin-Vinales sorrend született, majd a szombati sprintfutamon is a Ducati gyári pilótája ünneplehetett, és akárcsak a rajtrácson, a befutónál is Martin és Vinales társaságában. Ilyen előzmények után vágtak neki a pilóták a vasárnapi versenynek, ahol Bagnaia szintén magabiztos győzelmet aratott Martin és a remek felzárkózást bemutató Bastianini előtt.

motogp-assen-2024

Ezzel Bagnaia már tíz pontra megközelítette Martint a vb-tabellán, így akár az is előfordulhat, hogy a Marquez egyik kedvenc pályájának számító Sachsenring után úgy mennek el nyáriszünetre a pilóták, hogy már nem a Pramac pilótája vezeti a világbajnokságot.

motogp-assen-2024

A Német Nagydíj sprintfutamára csak öt napot kell várnunk, utána azonban egyhónapos pihenőre vonulnak a motorosok, és a világbajnokság augusztus 2-án, Silverstone-ban folytatódik, ahol különleges, múltidéző köntösben lépnek pályára a motorok és pilótáik.