· 2019. április 15. 10

MotoGP - Austin

Rins révbe ért

Sorra jöttek a meglepetések a texasi nagydíjon, ahol most először nem Marc Marquez ünnepelhetett a dobogó tetején.
Európai idő szerint este kilenckor rajtoltak el a pilóták a texasi pályán, ahol - természetesen - Marquez indulhatott az élről, nem kis meglepetésre Valentino Rossival a nyomában. Pár kör alatt kiderült, hogy ezúttal is Marquez-fölényre számíthatunk, ugyanis az ifjú spanyol gyorsan elszakadt az üldözőktől, név szerint a Doctortól, valamint a mögötte sorakozó Crutchlow-Miller duótól.
{{articleGallery[21668].caption}}
A verseny féltávjához közeledve aztán jött a meglepetés: Marquez a hátsó egyenes utáni balosban túlfékezte a Honda első kerekét, majd miután nem tudta életre kelteni a lefulladt gépet, hullafáradtan terült el a földön a motor mellett. Ekkor már csak az volt a kérdés, hogy Rossi megtartja-e az ölébe hullott első helyet, vagy az egyre jobb formában zárkózó Rins megelőzi őt.
{{articleGallery[21667].caption}}
Négy-öt körrel a vége előtt elkezdődött az adok-kapok, és bár Rossi sokat kockáztatott, kamikaze manővereket bevállalva szúrt be a suzukisnak, végül be kellett érnie a második hellyel. Rins ezzel megszerezte első MotoGP-győzelmét, mögöttük pedig a meglepetésre puha abroncsokon induló Miller végzett - a további eredmények itt olvashatóak.
{{articleGallery[21666].caption}}
Ezzel a vb-tabella is alaposan átalakult, immáron Dovizioso áll az élen 54 ponttal, Rossi 51-gyel követi, majd Rins és Marquez sorakozik mögöttük 49 és 45 ponttal. Most egy hosszabb szünet következik, majd május ötödikén Jerezben folytatódik az idei világbajnokság.