Nem volt hiány izgalmakból a tegnapi USA Nagydíjon, ahol meglepetésre nem az edzésen brillírozó Martin és csapattársa, Zarco harcolt az élen, hanem a gyári Ducatival induló Miller és a nyomában loholó Bastianini. Persze teljesen más lett volna a futam képe, ha az elején Marquez nem esik vissza az utolsó helyre (!) a rajtnál...

Bastianini második győzelmét szerezte a MotoGP-ben

A spanyol világbajnok elképesztő tempót motorozott, de ez csak arra volt elég, hogy a mezőny legvégéről felzárkózzon a hatodik helyre, miközben az élen a Ducatik és Suzukik vívtak késhegyre menő csatákat.

motogp-austin-2022

Sokáig Miller vezetett, ám az utolsó körökre nagyon lelassult a Ducati ausztrál pilótája, így előbb Bastianini utasította maga mögé, majd másodpercekkel a leintés előtt Rins is, és a másik Suzuki, Mir sem volt messze tőle. Ez volt hát az első négyes, mögöttük pedig Bagnaia, Marquez és Quartararo futott be, ami egyben azt jelenti, hogy ismét a privát Ducatin ülő Bastianini vezeti a vb-t.

motogp-austin-2022

Csalódást keltő volt Martin teljesítménye, és valószínűleg az Apriliánál is többre számítottak a 10. és 11. helynél. Tegyük hozzá, Espargaro és az Aprilia gyenge teljesítményében az is közre játszhatott, hogy a pilóta a verseny előtt azt nyilatkozta, „csalódott a csapat 2023-as ajánlatával”, kicsit sem finoman utalva rá, hogy futamgyőztesként más márkák is érdeklődhetnek iránta.

motogp-austin-2022

Egy hét alatt két futamot rendeztek a GP-ben, így most rövid pihenőt kapnak a pilóták – legközelebb két hét múlva, Portugáliában lépnek pályára a világ leggyorsabb motorosai, és ezzel megkezdődik az ide világbajnokság európai körútja. A következő hetekben Olasz-, Spanyol- és Németországba, Hollandiába, valamint Finnországba (!) látogat el a mezőny.