Olyan ítéletidő volt Ausztráliában a hétvégén, hogy a MotoGP főfutamát szombatra tették át, ám nem ez volt az egyetlen meglepetés. A Moto3-ban ugyanis egy kaotikus verseny végén a CFMoto-s Kelso hazai pályán megszerezte élete első dobogós helyét – Öncü és Sasaki mögött –, a Moto2-ben pedig Acosta már a pályára kivezető körben elesett, összetörte a motorját, így csak a mezőny végéről indulhatott. Acosta helyzetét tovább nehezítette, hogy félbeszakították a futamot, így csak a kilencedik helyig tudott felzárkózni, míg riválisa Arbolino nyert Canet és Aldeguer előtt. Az ifjú KTM-es azzal vigasztalódhatott, hogy a verseny rövidsége miatt csak félpontokat osztottak ki, így továbbra is magabiztosan vezeti a vb-t.

motogp-ausztralia-2023
Hazai pályán szerezte meg élete első dobogós helyét a CFMoto-s Joel Kelso

A királykategóriában még drámaibb viadal zajlott, ugyanis a világbajnoki aspiráns Martin az egész versenyt magabiztos előnnyel vezette, ám az utolsó körben olyan mértékben elkopott a Ducati puha keverékű abroncsa, hogy a mögötte haladó, keményebb gumival induló négyes másodpercek alatt megelőzte, és így csak ötödikként zárt.

motogp-ausztralia-2023
Zarco első MotoGP-győzelmét ünnepelhette Ausztráliában

Így aztán a pocsék edzést teljesítő Bagnaia értékes pontokat mentett, miután második lett az élete első MotoGP-győzelmét arató (!) Zarco mögött, mellettük pedig Di Giannantonio állhatott még dobogóra Ausztráliában. Mivel másnap alkalmatlan volt az időjárás a versenyzésre, a sprintfutamot nem rendezték meg, azaz a pontállás már nem változott a szombati befutó után. A futamok részletes eredményeit és a friss ponttáblázatot itt találjátok.

A pilóták egy percet sem pihenhetnek, ugyanis csütörtökön már a thai pályán van jelenésük. Három nap múlva kezdődik a következő versenyhétvége, és idén még összesen négy alkalommal csapnak össze a világ legjobb motorosai.