A nap első szenzációja volt, hogy a pimaszul fiatal Pedro Acosta a boxutcából rajtolva is beérte a mezőnyt, mi több, a KTM-es még tartalékolt is a gumikkal – miközben 10-15 másodperc hátrány dolgozott le – és magabiztosan megnyerte a Moto3-versenyt. Jegyezzük meg a nevét, egészen biztos, hogy sokat hallunk még róla!

motogp-doha-2021
Acosta csodát tett tegnap, 0,039 másodperccel megelőzte Bindert. Jó volt újra dobogón látni a harmadik helyezett Antonellit

A Moto2 is az újoncok tündökléséről szólt, de a győzelemért itt két tapasztalt pilóta, Lowes és Gardner küzdött, s végül ilyen sorrendben is haladtak át a célvonalon. Viszont Fernandez harmadik helye több mint megsüvegelendő, főleg, hogy csak 3,3 másodpercet kapott az első kettőtől.

motogp-doha-2021
Lowes és Gardner mellett Fernandez is pódiumra állhatott tegnap

A MotoGP-ben Martin szinte végig vezette a futamot, ám a verseny utolsó negyedében robbantott Quartararo, és a lehető legjobbkor vette át a vezetést. Hasonló módon aratott győzelmet, ahogy múlt héten Vinales, mögötte pedig két privát Ducati futott be Zarco és Martin sorrendben.

motogp-doha-2021
Zarco (#5) vezeti a vb-t, de kérdés, hogy a lassabb, technikásabb pályákon is ilyen előnyben lesz-e a Ducati

Most rövid szünetre vonulnak a pilóták, folytatás két hét múlva, Portugáliában, s addigra az is kiderül, hogy Marquez rajthoz állhat-e az első európai összecsapáson.

A hétvége legvitatottabb csatája: Mir nekiment Millernek, aki emiatt lecsúszott az ívről, majd az ausztrál visszaadta a kölcsönt, igaz, ott már szó sem lehetett véletlen manőverről... A sportszerűség szabályai szerint Miller minimum kizárást érdemelt volna, viszont a felügyelők úgy látták, hogy ez „döntetlen” és végül egyik pilótát sem büntették. Szerintetek jó döntés volt? 

Az egyes futamok részletes végeredményét itt találjátok, míg itt megnézhetitek galériánkat a tegnapi verseny legjobb képeivel.