· 2017. augusztus 4. 2

Újra lesz finn MotoGP-futam!

Legendás helyszín a naptárban

Immáron a Dorna is megerősítette a hónapok óta terjedő pletykát, miszerint majdnem négy évtized kihagyás után ismét Skandináviába látogat a GP mezőnye. Ezzel hosszabb lesz a szezon, kézzelfogható közelségbe kerülnek a 20-21 futamos idények.
A KymiRing névre hallgató, vonalvezetését tekintve leginkább a barcelonai pályára hasonlító körön egyelőre még földmunkagépek dolgoznak, talán ez is az oka, hogy nem az eredeti tervek szerint, 2018-ban, hanem egy évvel később, 2019 nyarán rendezhetik az első futamot.
{{articleGallery[14799].caption}}
A 4,6 kilométer hosszú, Helsinkitől bő száz kilométerre fekvő létesítményben kilenc jobb- és balkanyar található, és érdekessége, hogy az aszfaltpályás verseny mellett alkalmas lesz ralikrossz-viadalok megrendezésére is - az így átalakított, vegyes talajú pályán viszont csak hét kanyart érintenek a pilóták egy-egy körben. Addig is, míg elkészül a teljes nyomvonal, igyekeznek minél több szakágat odacsábítani, így terveik szerint a KymiRing a DTM, a WTCC, valamint a hosszútávú versenyek mezőnyét is vendégül látná 2018-tól.