· 2019. május 6. 17

MotoGP - Jerez

Az ág is húzza...

A szenzációs edzéseredmény után a versenyen is érett a nagy meglepetés, ám egy műszaki hiba véget vetett Quartararo futamának, és sima Marquez-győzelemmel zárult a spanyol hétvége.
Rendhagyó eredmény született a MotoGP első európai állomásának mért edzésén, ugyanis a Petronas Yamahák - név szerint Quartararo és Morbidelli - indulhattak az élről. Rajtjuk nem volt éppen tökéletes, így Marquez fordulhatott elsőként a célegyenes utáni jobbosban, nyomában a két hangvillással.
Ez is a hétvégén történt... Igen, Marqueznek is vannak gyengébb napjai
Meglepetésre Morbidelli diktálta az üldözőboly tempóját, ám ez is kevésnek tűnt, ugyanis féltávhoz közeledve Marquez egyre jobban ellépett tőle, így a többieknek döntenie kellett: vonatoznak tovább az ifjú yamahás mögött, vagy elszánják magukat az előzésre.
{{articleGallery[21829].caption}}
Végül Quartararo vállalta magára a felvezető szerepét, és ez olyan jól sikerült, hogy egyből ellépett a bolytól, s nagyjából megfelezte a lemaradását Marquez mögött. Érett a szenzációs befutó, ám sajnos a hátsó, hosszú egyenesre fordulva megadta magát a Yamaha váltója, így Quartararo kénytelen volt kiállni, pedig simán benne volt a tempójában egy dobogós helyezés, sőt akár egy győzelem is.
{{articleGallery[21828].caption}}
Ezután már semmi nem fenyegette Marquez újabb diadalát, míg a mögötte sorakozók egymás előzgetésével voltak elfoglalva, főként, hogy a kezdetben domináló Morbidelli elkezdett lassulni, ezzel szemben Rins a fél mezőnyön átvágva felzárkózott a második helyre, Vinales pedig sikeresen megvédte a harmadik pozíciót Doviziosóval szemben. Ezzel alaposan átrendeződött a világbajnoki tabella is, immáron Marquez áll az élen hetven ponttal, majd Rins (69), Dovi (67) és Rossi (61) sorakozik mögötte. Legközelebb két hét múlva, Franciaországban csapnak össze a pilóták, ahol Quartararo hazai helyszínen bizonyíthatja, hogy továbbra is ő a GP legígéretesebb újonca.