Tegnap újra a 2021-es szezon főszereplőiről szólt a MotoGP, ugyanis Bagnaia és Quartararo messze ellógott a mezőnytől, így ők ketten különversenyt vívtak, míg mögöttük egy trió küzdött a bronzéremért. Noha a Moto3-ban szinte kanyarról kanyarra változott az állás, a királykategóriában – a motorok sajátossága miatt – hosszú köröket kellett várni egy-egy előzésre, inkább taktikus vonatozás jellemezte a viadalt.

motogp-jerez-2022

Olyan erős tempót diktált a két éllovas, hogy megdőlt a pályacsúcs is: immáron Bagnaia nevéhez fűződik a rekord, aki rajt-cél győzelmet aratott Spanyolországban, mindössze 0,3 másodperccel megelőzve a francia világbajnokot.

motogp-jerez-2022

Szinte mindvégig az ausztrál Jack Miller állt mögöttük a harmadik helyen, nyomában Marc Marquezzel és az apriliás Espargaróval, ám amikor Marquez rontott a célrarában, Espargaro mindkettejüket megelőzte, újabb dobogós helyet szerezve az olasz márkának.

motogp-jerez-2022

Őket követte Mir, Nakagami, Bastianini, Bezzecchi és Brad Binder, de közöttük sem zajlott parázs csata, inkább a gumikat kímélve, taktikusan teljesítették a pilóták a versenytávot. Noha Bagnaia és Miller bebizonyította, hogy ez a Ducati pályája, a Pramac Ducati pilótái csak szenvedtek – Martin és Zarco sem ért célba.

motogp-jerez-2022

A nem túl eseménydús futam után Quartararo magabiztosan, kilenc ponttal vezeti a világbajnokságot, Espargaro a második az Apriliával, a harmadik Bastianini lemaradása pedig már kereken húsz pont a listavezető mögött.

motogp-jerez-2022

Májusban még kétszer láthatjuk a világ leggyorsabb motorosait: két hét múlva Le Mansban, utána pedig Mugellóban zajlanak a MotoGP összecsapásai.