· 2019. március 11. 17

MotoGP - Katar

Rájátszás

Marquez egyszerűen nem adja fel: negyedszerre is megpróbálta azt a manővert, amivel már háromszor kudarcot vallott. Tegyük hozzá, nem is volt más lehetősége, mert a tegnapi futam a legdurvább Moto3-csatákat idézte.
Bejött Rossi jóslata, aki azt mondta a hétvége előtt, hogy idén minden eddiginél szorosabb lehet a küzdelem a dobogós helyekért. Ezt bizonyítja, hogy a tegnapi idénynyitó az utolsó másodpercig komoly izgalmakat hozott, sőt már a rajt előtt tördelhették a kezüket a Fabio Quartararo-rajongók, ugyanis az ötödik helyről induló újonc motorja megmakacsolta magát, és szegény francia csak a boxutcából indulhatott a mezőny után. Igazán kár, mert többször körrekordot futott, vagyis jó eséllyel a dobogóért harcolhatott volna.
{{articleGallery[21321].caption}}
Eközben az élen egy nyolc-tízfős boly tagjai küzdöttek a pódiumért, a sort előbb Dovizioso, majd Marquez és Rins vezette, míg a 14. helyről felzárkózó Rossi zárta. Ám nem sokáig tétlenkedett a Doki a sor végén, mert a futam második felében - szokásához híven - megtáltosodott, csapattársa pedig, az élről induló Vinales egyre inkább leszakadt. Így érkeztek a pilóták az utolsó három körre, ekkor Dovizioso és Marquez váltotta egymást az élen, nyomukban Crutchlow haladt, illetve Rins és Rossi próbálta legyűrni a sérült brit hondást.
{{articleGallery[21324].caption}}
Mintha csak a tavalyi befutót láttuk volna: Dovizioso haladt az élen, Marquez pedig egy kamikaze bevetődéssel megpróbálta külső ívre terelni a célrarában, ám az olasz ducatis számított erre, és belülről visszaszúrt a világbajnoknak. Miként egy évvel ezelőtt, úgy most is fej-fej mellett suhantak át a célvonalon, Dovi mindössze 23 ezredmásodperccel utasította maga mögé az ifjú spanyolt.
{{articleGallery[21322].caption}}
Aligha kívánhattunk volna ennél pezsgőbb, izgalmasabb szezonnyitót, szóval most bánhatjuk igazán, hogy három hetet kell várnunk a következő, argentin összecsapásra, ahol a korábbi eredmények alapján ismét esélye lesz a Yamahának, hogy megtörje a Honda és a Ducati egyeduralmát.
{{articleGallery[21325].caption}}

Végeredmény - MotoGP - Katar:

1. Andrea DOVIZIOSO
2. Marc MARQUEZ
3. Cal CRUTCHLOW
4. Alex RINS
5. Valentino ROSSI
6. Danilo PETRUCCI
7. Maverick VIÑALES
8. Joan MIR
9. Takaaki NAKAGAMI
10. Aleix ESPARGARO