· 2020. október 9. 7

Megkezdődött a francia MotoGP-hétvége

Ki nyer Le Mans-ban?

Érdekes eredmény született a MotoGP mai szabadedzésén, igaz, a hideg, barátságtalan idő miatt kár messzemenő következtetést levonni belőle. Mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy fagyoskodhatnak az első futamok résztvevői.
Nem éppen barátságos arcát mutatja az időjárás a francia pályán, ugyanis ma többször esett, mi több, a hétvégén érkező felmelegedés után sem izzadnak majd a srácok. Jelenleg úgy fest, hogy vasárnap délelőtt a Moto3 és a MotoGP pilótái mindössze 10-12 fokos (!) hőmérséklet mellett lépnek pályára, ami valljuk be, sem bőrruhában száguldáshoz, sem slickgumival határon motorozáshoz nem ideális.

Aprilia-Ducati uralom Le Mans-ban

Ma is eső áztatta a legendás pálya aszfaltját és kimondottan hideg volt, tán ennek a számlájára írható, hogy szokatlan végeredmény született az FP1-en. Az apriliás Bradley Smith volt a leggyorsabb 303,1 km/órás végsebességgel, ami egyébként messze magasabb, mint a Ducatik tempója – ez mindenesetre jó jel. Smith 1:43,804 alatt ért körbe, mögötte pedig csak Ducatikat találunk az első öt helyen. Zarco, Petrucci, Miller és Dovizioso követi, míg a bajnokság éllovasa, Quartararo érthető okokból csak biztonsági köröket ment, és 18. helyen zárt.
{{articleGallery[27180].caption}}
A mért edzések holnap délután negyed háromkor kezdődnek, míg a futamokat teljesen össze-vissza sorrendben láthatjuk, szóval aki csak egy-egy kategóriára kíváncsi, annak érdemes alaposabban megnézni az időtervet. Valószínűleg a hideg idő miatt variálták át az egyes géposztályok sorrendjét, így most nem a MotoE kezdi a programot (sőt az Energicák lépnek pályára utolsóként), míg a Moto3-asok kis csúszással, 11:20-kor startolnak el. Meglepetésre ezután rögtön a királykategória jön a megszokottnál korábban, délután egykor, míg a Moto2 (14:30) és a MotoE (15:40) zárja a sort.