Idén az Arena4 TV-hez kerültek a MotoGP hazai közvetítési jogai, ami komoly változást hozott, ugyanis egészen októberig ingyen, online nézhettük a legjobbak összecsapásait, sőt a cég honlapján utólag is elérhetőek voltak a versenyek, ha éppen motoroztál vasárnap tévénézés helyett.

motogp-online-kozvetites-27256
Sajnos a legutóbbi nagydíjat már nem közvetítették a weboldalon, és mint kiderült az Arena4 közleményéből, ezentúl nem is fogják: „Az elmúlt hetekben folyamatosan azon dolgoztunk, hogy az ARENA4 és így az NFL, a MotoGP, a Darts Grand Prix, a Championship, a WWE és még sok másik sportág és liga közvetítései országszerte elérhetőek legyenek. Ennek köszönhetően már a Vodafone, a Telekom, az Antenna Hungária, a PR Telecom, a Vidanet, a Hello Digital, a Pick-Up, a Parisat, és az ITT-OTT TV kínálatában is elérhető az ARENA4.
motogp-online-kozvetites-27257
Az átmeneti időszakban bárki számára ingyenesen elérhető online közvetítést kínáltunk, hogy a tárgyalások ideje alatt is követni lehessen a legnépszerűbb sportágak eseményeit. Ezt viszont nem tudjuk ebben a formában tovább folytatni, mert nem lenne korrekt azokkal a szolgáltatókkal szemben, amelyekkel már sikerült megállapodnunk.
motogp-online-kozvetites-27255
Tudjuk, hogy mindenkinek az a legfontosabb, hogy élőben követhesse a kedvenc sportját, ezért mi minden szolgáltatóval szeretnénk megállapodni, de a siker nem csak rajtunk múlik. Jelen helyzetben annyit tudunk javasolni, hogy ha valakinek a szolgáltatójánál továbbra sem elérhető az ARENA4, akkor forduljon az ügyfélszolgálatukhoz és jelezze, hogy hiányzik neki a csatorna. Bízunk benne, hogy hamarosan az összes tárgyalást le tudjuk zárni és mindenki élőben követheti a műsorainkat.”
motogp-online-kozvetites-27254
Sajnos az nem szerepel a közleményben, hogy egyes Telekom előfizetőknél és a hazai piac közel harmadát uraló DIGI-nél továbbra is hiába keresik az Arena4 csatornát, azaz jó egymillió háztartásban továbbra sem elérhetőek a MotoGP-versenyek, sem az NFL meccsei.
motogp-online-kozvetites-27252
A legkézenfekvőbb megoldás, hogy pótold az élményt, ha 35,99 euróért előfizetsz a MotoGP.com oldalon az élő adásra, ahol az összegért cserébe sok érdekes tartalmat kapsz a versenyeken kívül is.
motogp-online-kozvetites-27250
Ennél olcsóbb és többet nyújt a havonta nagyjából 1600 forintba kerülő Itt/Ott TV szolgáltatása, melyben sok-sok alapcsatorna mellett kedvedre tehetsz be újabb adókat – például az Arena4-et is –, és így tényleg kedvedre való programcsomagot alakíthatsz ki. Ráadásul az Itt/Ott TV-t mobiltól okostévéig bárhol nézhető, így akkor sem maradsz le a futamokról, ha nem vagy otthon hétvégén.