Így szezon elején felpörögnek a Google-ben a „MotoGP online közvetítés” keresések, és sorra jönnek is a találatok, de nem érdemes lecsapni az első szimpatikus linkre.

Hol követheted a MotoGP-futamokat?

Nem véletlen, hogy tűzzel-vassal irtják az illegális streameket, még a Facebook is rendre letiltja a megosztásukat, és nem csak a jogsértés miatt. Ugyanis egyszerűn nincs „ingyenebéd”, vagyis az ingyenesnek hirdetett online közvetítések oldalai általában valamilyen csapdát rejtenek. A vírusírtók dobálják is a figyelmeztetéseket, ha rákattintunk, azt jelezve, hogy a MotoGP-élmény mellett trójaiak is érkeznek az oldalról...

Az első és legegyszerűbb lehetőség előfizetni a MotoGP.com-on, de ez 140 euró egy szezonra

Marad hát az előfizetés, de korántsem mindegy, hogy melyik. A MotoGP.com-on ugyanis 140 eurót kell kicsengetni az éves előfizetésért, és hiába a sok extra szolgáltatás, a többség ezt egyszerűen sokallja. Szerencsére már itthon is elérhetők alternatív szolgáltatók, mint például az IttOtt TV, mely havi 1740 forintért vagy 30 csatornát ad, közöttük a versenyt közvetítő Arena4-gyel, és mobiltól az okostévéig bármilyen eszközön nézhető.

Az IttOtt TV-ben havi 1740 forinttól tudjuk nézni a futamokat

Talán azok vannak a legjobb helyzetben, akik családjában van UPC, pontosabban most már Vodafone-UPC-előfizetés. Ehhez ugyanis kapnak egy MyVodafone profilt, amivel beléphetsz a Horizon TV oldalára, ahol szintén elérhető az Arena4 online, élő adása. Utóbbi teljesen ingyenes, de mint említettük, csak élő MyVodafone profillal használható.

Immáron a Horizon TV felületén is megtalálható az Arena4 csatorna, és élő MyVodafone profillal ingyenesen nézhető az adás

Ami az „órarendet” illeti, ma fél négykor, fél ötkor és hatkor kezdődnek a mért edzések, holnap pedig – szintén európai idő szerint – délután négy és este nyolc között zajlik a három futam. Az összecsapásnak Katar ad otthont, csakúgy, mint jövő vasárnap, amikor ugyanott rendezik az idei világbajnokság második versenyhétvégéjét.