Igazi csillaghullás volt ma a MotoGP második versenyhétvégéjén, Portugáliában. Amíg az élen Martin, Vinales és Bastianini küzdött egymással, a második bolyban Bagnaia, Marc Marquez, Miller, Binder és Pedro Acosta próbált felzárkózni.

Acosta a dobogón, a világbajnok kiesett Portimaóban

Mintha nem is élete második királykategóriás versenyén indulna, Acosta előbb áthámozta magát a két KTM-en, mit sem törődve a hierarchiával, és előbb Marquezt, végül pedig Bagnaiát is maga mögé utasította. Ráadásul mindezt a verseny utolsó negyedében, amikor mindenki arra számított, hogy az ifjonti hév miatt túlhajszolja a gumikat, és beesik majd a Gas Gas-os tempója. Előzése olyannyira megzavarta a világbajnok Bagnaiát, hogy a ducatis visszaesett Marquez elé, majd ki is lökte a spanyolt, miközben oda-vissza előzgették egymást.

Néhány pillanattal a vége előtt tehát Martin, Vinales és Bastianini sorrendben haladtak a pilóták, míg Acosta tisztes távolságból követte őket, ám az Aprilia műszaki hibája miatt Vinales elesett, és ezzel a 19 éves spanyol újonc megszerezte élete első királykategóriás dobogóját, Martin pedig győzelmével átvette a vezetést a vb-tabellán. A versenyek részletes eredményeit itt találjátok.

Most hosszabb szünet következik a világbajnokságon, és három hét múlva a tengerentúlon folytatódik a 2024-es MotoGP-szezon.