Masia megnyerte a katari hétvége Moto3-versenyét, és ezzel világbajnok lett, ám a legyőzött Sasaki joggal volt mérges. Elvégre Masia, illetve a másik Leopard Racing-versenyző, Fernandez is többször összeért vele a verseny során, hogy minél jobban visszaessen a mezőnyben – Masiát figyelmeztették is az agresszív, szabálytalan manőverekért. Akárhogy is, ezzel a Moto2 után eldőlt a Moto3 bajnoki címe is, és kis híján a MotoGP-ben is bajnokot avattak.

motogp-qatar-2023
Az egyik manőver a sok közül, amiért végül figyelmeztették Masiát

Martin ugyanis – miután a hatodik-hetedik helyről felzárkózva – simán, komoly tempófölénnyel megnyerte a szombati sprintet, vasárnap csak a középmezőnyben harcolhatott a helyezésekért. Sokat sejtető, hogy mi volt a visszaesés oka, miután a motorról leszállva gúnyosan megtapsolta a gumimérnököt, majd nyilatkozatában is kiemelte:

– Mintha elfelejtettem volna motorozni... – mondta némi iróniával –, majd hozzátette, hogy óriási csalódás ezt megélni, hogy a rossz abroncs miatt veszíti el a bajnoki címet.

motogp-qatar-2023

A versenyt ugyanis Di Giannantonio nyerte Bagnaia előtt – ezzel megszerezve élete első királykategóriás győzelmét –, így már 21 pont a különbség a bajnokság első két helyezettje, Bagnaia és Martin között. Ez azt jelenti, hogy inkább elméleti, mintsem gyakorlati esélye van Martinnak, hogy Valenciában megakadályozza Bagnaiát a duplázásban. A hétvégi futamok végeredményeit itt találjátok, s máris készülhettek az idei utolsó összecsapásra, ugyanis négy nap múlva, pénteken megkezdődik az idényzáró spanyol hétvége.