Az utóbbi évtizedben megszokhattuk, hogy Marquez volt a leggyorsabb a Sachsenringen, ám mivel a spanyol világbajnok éppen lábadozik, tegnap eljött a trónfosztás ideje. A versenyszimulációk alapján úgy tűnt, hogy Bagnaia és Quartararo között dőlhet el a cím sorsa, ám a ducatis már a futam legelején elmérte az egyes kanyart és kiesett a versenyből.

motogp-sachsenring-2022

Ezután a francia yamahás magányosan körözött az élen, és mi tagadás, mögötte sem zajlottak vérre menő csaták. A nap embere egyértelműen Jack Miller volt, aki hosszúkörös büntetése dacára felzárkózott a vezető hármas mögé, sőt a futam végére meg is előzte a harmadik Espargarót, így a dobogón ünnepelhetett Quartararóval és Zarcóval. Persze ez nem volt sétagalopp, sőt úgy nyilatkozott az ausztrál, hogy még soha nem volt ilyen megterhelő futama, mint a vasárnapi összecsapás.

motogp-sachsenring-2022
1982 óta nem történt ilyen, hogy a Honda pontszerzés nélkül zárjon egy versenyhétvégét

A futam negatív szenzációja a Honda szereplése volt, ugyanis négyből három pilótájuk kiesett, míg a beugró Stefan Bradl utolsóként ért célba, így 40 év után most először fordult elő, hogy egyetlen Honda sem szerzett pontot a GP-ben. 

motogp-sachsenring-2022

Vinales végre megmutatta, hogy ő is képes a csapattárs Espargaro tempójára, sőt sokáig úgy tűnt, ismét dobogóra állhat a spanyol apriliás, ám a motor nem bírta a hajszát: úgy összeült a hátulja, mintha csak eltört volna a központi rugóstag, így Vinales feladni kényszerült a versenyt.

motogp-sachsenring-2022

A vezető hármas mögött Espargaro, Marini, Martin sorrendben futottak be a pilóták, azaz ismét erős hétvégét zárt a Ducati – négy bolognai motor sorakozott a legjobb hatban. Nem panaszkodhat Quartararo sem, hiszen győzelmével 34 pontra növelte az előnyét a világbajnokságban, azaz bármi is történik most hétvégén, Assenben, biztosan ő vezeti majd a vb-t a nyári szünet után.

motogp-sachsenring-2022

Magyar sikerek a Sachsenringen

Szombaton ismét felcsendült a magyar himnusz, ugyanis a Northern Talent Cup összecsapása után két magyar, Rossi Moor és Farkas Kevin állhatott a dobogóra. Aki esetleg lemaradt volna a rendkívül kiélezett, izgalmas viadalról, itt megnézheti a futamot:

Ráadásul csak azért nem három magyar állt a pódiumon, mert a mögöttük érkező Varga Tibort pályaelhagyás miatt egy hellyel hátrasorolták, így hivatalosan negyedik lett az NTC szombati fordulóján.