· 2019. július 5. 16

Megkezdődött a sachsenringi versenyhétvége

Fabio az élen

A királykategória legsikeresebb újonca, Fabio Quartararo folytatta menetelését - ezúttal sem talált legyőzőre. Az viszont már annál érdekesebb, hogy kik sorakoznak mögötte az FP1 végén.
Több csapat fontos újításokkal érkezett a német pályára, így az itt sikert sikerre halmozó Marc Marquez is, aki továbbfejlesztett vázzal lépett pályára a mai edzésen. Meg is lett az eredménye, ugyanis már az első percekben magához ragadta a vezetést, és úgy tűnt, hogy idén sem lehet legyőzni a 3,7 kilométer hosszú aszfaltcsík legjobbját, aki már hat pole-t és ugyanennyi győzelmet szerzett itt.
{{articleGallery[22476].caption}}
Már-már unalomba fulladt az edzés, amikor kevéssel a vége előtt Fabio Quartararo egy elképesztő idővel beelőzte spanyol riválisát, és mindössze 74 ezredmásodpercel átvette a vezetést. Ki tudja: talán érik az újabb rekord, és Fabio sorozatban harmadszor is behúzza az edzéselsőséget?
{{articleGallery[22475].caption}}
A két legjobb mögött komoly hátrányban sorakoznak a többiek, a harmadik helyezett Valentino Rossi már bő fél másodpercet kapott, őt pedig Rins, Vinales, valamint a legjobb ducatisként hatodik helyre érkező Dovizioso követi. A királykategória programja ma kettőkor folytatódik a második edzéssel, ám előtte még felbőgnek, pontosabban szépen csendben pályára suhannak az új MotoE géposztály versenyzői, akik itt kezdik meg 2019-es bajnokságukat.