· 2017. szeptember 11. 6

MotoGP - San Marino

Holtverseny az élen

Valentino Rossi nélkül zajlott a hétvégi MotoGP nagydíj, de izgalmakból így sem volt hiány: parádés meccsen dőlt el az első három helysorsa.
Az edzések alapján úgy tűnt, a pole-ból rajtoló Vinales, illetve Marquez és a Ducati gyári csapatának pilótái esélyesek a győzelemre, ám az első körök után már tisztán látszott, hogy az özönvízszerű esőzés miatt meglepetésemberek is harcolhatnak a pódiumért. Petrucci - aki a nyolcadik helyre kvalifikálta magát - folyamatosan zárkózott az élmezőnyre, melyet meglepő módon Lorenzo vezetett, nyomában Marquezzel és Doviziosóval.
{{articleGallery[15482].caption}}
A spanyol világbajnok azonban elszámolta magát, s nagyjából féltávnál egy hatalmas high-side esés miatt kiállni kényszerült, átadva a vezetést így Petruccinak. Bár a távolság folyamatosan változott a dobogóért küzdő trió tagjai között, helycserére egészen az utolsó körig nem került sor. Petrucci alig két tizedmásodperces előnnyel fordult a célegyenesre, ám Marquez jobban gyorsított ki, és a jobbkanyar előtt beszúrt az olasznak.
{{articleGallery[15489].caption}}
A Repsol Honda világbajnoka nem bízta a véletlenre a győzelmet: néhány kanyar alatt fél másodpercre ellépett a ducatistól, ezzel újabb futamgyőzelmet szerzett, és - Doviziosóval holtversenyben - vezeti a vb-tabellát. - A futam közben megfordult a fejemben, hogy a bajnokság állása miatt inkább beérem egy biztos második hellyel, de az utolsó körökben egyre jobban éreztem magam a motoron, megvolt a tempóm az előzéshez, és különben is, minden egyes pontra szükség van. Ki tudja: lehet, hogy éppen öt ponton múlik majd a trófea sorsa az év végén, Valenciában - nyilatkozta Marquez a győzelem után.
Zarco alaposan megizzadt az utolsó pontszerző helyért...
Jelenleg tehát pontegyenlőséggel vezet Marquez Dovizioso előtt, de Vinales lemaradása is csak 16 pont, és még öt futam van hátra. A következőre már csak két hetet kell várnunk, ugyanis szeptember 24-én Aragonban lépnek pályára a pilóták.

Végeredmény - MotoGP - San Marino:

1. Marc Marquez - Honda
2. Danilo Petrucci - Ducati
3. Andrea Dovizioso - Ducati
4. Maverick Viñales - Yamaha
5. Michele Pirro - Ducati
6. Jack Miller - Honda
7. Scott Redding - Ducati
8. Alex Rins - Suzuki
9. Jonas Folger - Yamaha
10. Bradley Smith - KTM