· Képek: MotoGP Media · 2019. augusztus 26. 6

MotoGP - Silverstone

Megint az utolsó kanyar...

A verseny előtt még azt találgattuk, hogy Rossi, Miller vagy Quartararo állítja-e meg Marquezt. Meglepetésre egy másik pilóta lett a főszereplő, ráadásul duplán.
Szokatlanul meleg időben rajtolt el tegnap délután a GP mezőnye, és az élen nem is változott a sorrend - Marquez Rossival a nyomában lőtt ki. Viszont mögöttük annál nagyobb helycserék történtek, ugyanis Quartararo - állítása szerint Rins hibája miatt - elesett, magával rántva Doviziosót is, aki agyrázkódást szenvedett, motorja pedig hatalmas lángcsóvát húzva csúszott a pálya szélére. Később megerősítették, hogy mindkettőjüket fejsérülés miatt vitték kórházba, de egyelőre úgy fest, hogy egyikük sem szorul hosszabb kezelésre.
{{articleGallery[22926].caption}}
Eközben az élen Marquez és Rins alaposan ellépett a harmadik Rossitól, sőt a suzukis a verseny felénél meg is előzte a világbajnokot, ám Marquez nem hagyta annyiban a dolgot, és visszavette a stafétát. Mögöttük Rossi próbálta megtartani a harmadik helyet, de az új aszfalt miatt rohamosan kopó hátsó gumi meggátolta ebben, így a Doctor ezúttal sem állhatott dobogóra - csapattársa, Vinales vette át a helyét.
{{articleGallery[22922].caption}}
Az utolsó két-három körben mindkét éllovas sokat hibázott, ám úgy tűnt, hogy Rins a gyorsabb. Fiatal kora dacára valószínűleg sokszor látta az ifjú spanyol a Mint a villám című filmet, ugyanis a forgatókönyvet lemásolva folyton lehetetlen helyeken, gyors kanyarok külső ívein, a rázókövön próbált előzni, amivel kissé össze is zavarta Marquezt.
{{articleGallery[22921].caption}}
A hondás ezután zárta az íveket, a tempó helyett csak arra koncentrált, hogy ne hagyjon helyet maga mellett. Igen ám, de Rins pont erre számított, és nagy, szabályos íveket rajzolva a kanyarok kigyorsítási pontjára összpontosított, ami meg is hozta gyümölcsét. Az utolsó jobbosban Marquez „levágta” a kanyart, Rins viszont a csúcspontról teligázon kigyorsítva kibújt mögüle, és egy hajszállal - egészen pontosan egy századmásodperccel (!) - Marquez előtt haladt át a célvonalon, majd Vinales érkezett fél másodperccel mögöttük. A futam részletes végeredménye itt található.
{{articleGallery[22923].caption}}
Ezúttal is csak két hetet kell várni a folytatásra - egy legendás helyszínen, Misanóban csapnak össze legközelebb a pilóták.