Sorsdöntő győzelmet aratott Fabio Quartararo, ami egyben fontos üzenet is volt a vetélytársaknak.

motogp-silverstone-2021

A francia nem tudott győzni az edzésen és a verseny első tíz percében is úgy tűnt, hogy inkább a dobogó, mintsem a győzelem a reális cél, ám az ötödik körtől kezdve tempót váltott, és az ellenfelek csak a hátát nézhették, azt is jó messziről.

motogp-silverstone-2021

Quartararo nyert Silverstone-ban

Marquez továbbra is 110%-ot vállal, hogy tartsa a lépést a feltörekvő fiatalokkal,

s az már önmagában vicces, hogy a nem olyan rég még korengedménnyel bekerült Marquezzel szemben „fiataloknak” hívjuk az új generáció tagjait...

A spanyol világbajnok ismét túlvállalta magát, s esés közben magával vitte Martint is, utat nyitva ezzel az edzésen nem remeklő, de versenyeken annál erősebb Suzukiknak.

motogp-silverstone-2021

Rins élt is a lehetőséggel, és végül második helyen zárt, míg Espargaro az Aprilia első – győzelemmel felérő – MotoGP-dobogóját szerezte a márkának, pedig nem sokkal leintés előtt még úgy festett, Miller állhat pódiumra a Yamaha és a Suzuki pilótája mellé.

motogp-silverstone-2021

Csalódást keltő Rossi utolsó előtti helye, hiszen volt hatodik is a futam során, miként az edzéselső Pol Espargaro sem remekelt, igaz, csak nyolc másodperccel lemaradva lett ötödik Quartararo mögött.

motogp-silverstone-2021

A futam másik negatív meglepetése az első körökben kifejezetten jó tempót motorozó, majd a mezőnybe szürkülő Bagnaia volt, aki ezzel nagyjából el is búcsúzott a vb-címtől – talán majd jövőre. A futam részletes eredményeit itt találjátok.

motogp-silverstone-2021

A valódi szenzáció nem is a versenyen, hanem a boxban zajlott, ahol Jarvis megerősítette, hogy már idén (!) egy csapatba kerül Rossi és Dovizioso, sőt Dovi egészen 2023 elejéig szóló szerződést kap a yamahásoktól, míg Morbidelli Misanóban tér vissza, és újra Quartararo oldalán, de már a gyári Yamahánál húzhatja a gázt.

motogp-silverstone-2021

Már csak hat futam van hátra, következő éppen két hét múlva, Aragonban, ahol újra domboríthatnak a Ducatik. Ez nem túl jó hír Quartararo riválisainak, hiszen a francia már 65 ponttal vezet Mir előtt, és sem a suzukis, sem a mögötte álló Zarco tempóján nem érződik, hogy a közeljövőben alaposan megszorongathatná Quartararót.