A hosszú nyári pihenő után tegnap folytatódott a gyorsaságimotoros-világbajnokság, mégpedig a szomszédban, a Red Bull Ringen.

motogp-stajer-nagydij-2021

Ezúttal is a Ducatik domináltak az edzésen, ami nem is meglepő, igaz, Quartararo rekordkörét elvették a rázókő melletti zöld terület érintése miatt, szóval a francia is remek formában érkezett vissza pihenőről.

motogp-stajer-nagydij-2021

Már a második körben lángoló motorok képe zavarta meg a versenyt, Savadori ütközött neki a visszatérő Pedrosa földön fekvő motorjának, ezért megszakították, majd újraindították a futamot. Az első felvonásban remeklő Bagnaia sajnos elgumizta magát, és a felrakott kemény első keverékkel csak a középmezőnyben küzdött a helyekért, míg a listavezető Quartararo másik ellenfele, Zarco szintén „benézte” a gumiválasztást, és a puha hátsó abronccsal a hatodik helyig esett vissza a verseny végére.

motogp-stajer-nagydij-2021

Így aztán Quartararo tovább növelte előnyét a Stájer Nagydíjon, ugyanis az újonc Martin nyert, életében először, ráadásul a Pramac Ducatinak is ez volt az első diadala, mögötte pedig Mir és Quartararo futott be.

motogp-stajer-nagydij-2021
Most bánhatjuk igazán, hogy Martin több futamot is kihagyott sérülése miatt...

Mivel a francia riválisai mögötte végeztek, ez a harmadik hely is elég volt, hogy 172 pontjával kereken negyvenpontos előnyre tegyen szert, mögötte Zarco a második (132 p.) és Mir a harmadik (121 p.), Bagnaia pedig visszacsúszott a negyedik helyre (114 p.).

motogp-stajer-nagydij-2021

Csak pár napot kell várnunk a folytatásra, ugyanis most hétvégén ugyanitt csapnak össze a világ leggyorsabb pilótái – pénteken újra motoroktól lesz hangos a Red Bull Ring.