· 2018. október 8. 6

MotoGP - Thaiföld

Fel! Támadunk!

Hirtelen három kihívója is akadt Marqueznek, de a spanyol magabiztosan húzta be a győzelmet, és már csak egy hajszálnyira van az újabb vb-címtől.
Az elmúlt hétvégén vadonatúj pályán, Thaiföldön csaptak össze a a MotoGP legjobbjai. Komoly meglepetést hozott az új helyszín, ugyanis az első edzéseken a tetszhalott állapotból feléledő és ismét csúcsformában motorozó yamahások, valamint a Ducati pilótái is jobbnak bizonyultnak Marqueznél, ám később Lorenzo - technikai hiba miatt - nagyon csúnya high-side-ot mutatott be. A spanyol világbajnok ismét kórházba került, így Dovi, Vinales és Rossi küzdhetett az elsőségért Marquezzel szemben.
Rájár a rúd Lorenzóra, a legutóbbi futamon elszenvedett sérülése után megint kórházban kötött ki, igaz, most a motor hibája miatt
Végül meglepetésre a Doctor csak pár ezredmásodperccel maradt el a spanyoltól, s Rossi a futamon is brillírozott: alig öt körrel a rajt után átvette a vezetést, és úgy tűnt, hogy a pálya hátsó, kanyargós részén el is tud lépni üldözőitől. Azonban az első és második kanyarban rendre lassabb volt, így csakhamar visszaesett a harmadik helyre, és ekkor már tisztán látszott, hogy Dovi és Marquez között dől el a győzelem sorsa.
{{articleGallery[19630].caption}}
Óriási adok-kapok alakult ki az utolsó öt körben, számtalanszor előzte oda-vissza egymást Dovi és Marquez, s csatájuk miatt Rossi és Vinales is felzárkózott rájuk. Ezúttal is az utolsó körig nyitott volt a verseny, ám most nem a papírforma érvényesült, ugyanis Dovi kicsit eltaktikázta magát, lesodródott a célrarában, így Marquez újabb fontos lépést tett a vb-cím felé. Rossi még csatázott egyet Vinalesszel, ám ő is lesodródott, s végül a spanyol állhatott a dobogó harmadik fokára - részletes eredmények a MotoGP.com oldalon olvashatóak. Idén még négy futamon láthatjuk a GP legjobbjait, legközelebb két hét múlva, Motegiben csapnak össze a pilóták.