· 2018. május 3. 1

Hugyecz Erik dobogóra állt a motokrossz EB-n

Izgalmas csaták, magyar ezüstérem

Az utolsó méterekig kiélezett küzdelmeket hozott a Kiskunlacházán rendezett motokrossz Európa-bajnokság. Kiválóságunk, Hugyecz Erik - legjobb magyarként - a királykategória második helyén zárta a versenyt.
A tavalyi, nagy sikerű összecsapás után az elmúlt hétvégén visszatért hazánkba a motokrossz Európa-bajnokság mezőnye, mégpedig a sportág magyarországi szentélyébe, Kiskunlacházára. A szombati edzéseket terepmenőnk, a már sokszor bizonyított Hugyecz Erik uralta, nem volt olyan kör, ahol ne ő lett volna a legjobb, így az EMX Open kategóriában megérdemelten hódította el a pole pozíciót. A HTS Team hatszoros krosszbajnoka élesben sem csökkentett a tempón, ám erős ellenfélre talált a cseh Martin Michek személyében, aki szintén nagyon belehúzott, komolyan megnehezítve Erik dolgát. Ugyan Hugyecz remek rajtokat vett, és mindkét futam első felét uralta, a szintén hatszoros cseh bajnok jobban bírta a hajrát, így végül mindkétszer Erik előtt végzett.
{{articleGallery[17958].caption}}
- Kimotoroztam magamból a maximumot, és bár a tempóm megvolt a győzelemhez, erőben jobban bírta a végét Michek. Nem vagyok csalódott a második hely miatt! Nem szégyen a jobbtól kikapni, és ma Martin jobb volt. Büszke vagyok, hogy hazai közönség előtt képviselhettem Magyarországot egy ilyen rangos eseményen, s örülök annak is, hogy dobogóra állhattam - összegezte a gondolatait Hugyecz Erik. A felnőttek mellett a juniorok is szerephez jutottak Kiskunlacházán. A 65 köbcentis géposztály küzdelmeit Grósz Gergő nyerte, a 85 köbcentiseknél Técsi László Márk diadalmaskodott.

EMX Open, Kiskunlacháza - végeredmény

1. Martin Michek (Csehország, KTM) - 50 pont
2. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) - 44 pont
3. Dimitro Aszmanov (Ukrajna, KTM) - 40 pont
4. Jevgenyij Mihájlov (Oroszország, Husqvarna) - 36 pont
5. Petr Bartos (Csehország, KTM) - 31 pont

Az EMX Open sorozat állása két forduló után

1. Martin Michek - 94 pont
2. Jevgenyij Mihájlov - 76 pont
3. Dimitro Aszmanov - 74 pont
4. Petr Bartos - 65 pont
5. Luca Milec - 56 pont