· 2017. november 15. 8

Újabb motoros Guinness-rekord

Dicsőség a porban

Senki nem tett meg annyi kilométert egyetlen nap alatt, terepmotorral, mint Ali Abdo. Teljesítményére a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztői is felfigyeltek.
Az Egyiptomban született motoros - meglepő módon - egy nem túl izmos gépet választott mutatványához, a saját bevallása szerint alig húszlovas Honda XL250R-rel vágott neki a távnak. A csúcsdöntésre a Vörös-tengerhez közeli El Gounában került sor, ahol a felmerülő műszaki hibák dacára több mint 600 kilométert tett meg egy nap alatt:
Ali Abdo egyébként nem ismeretlen az afrikai motorosok előtt, hiszen lassan öt éve népszerűsíti hazájában a motorozást, és többször próbálkozott már rekorddöntéssel is. Tavaly januárban arra hívta fel a figyelmet, hogy egy szerény teljesítményű géppel is lehet rövid idő alatt komoly túrát teljesíteni, s alig egy hét leforgása alatt közel hatezer kilométert tett meg Egyiptomban. Igyekszik dokumentálni is útjait, bemutatni, hogy mit érdemes felkeresni, ha valaki - hozzá hasonlóan - kétkeréken vágna neki az ország felfedezésének.