Nem csak a tömegesen futó japán sornégyesek tulajdonosait kényeztetik gazdag kínálattal a bontósok, szinte minden gyártónak megvan a maga specialistája, sőt, az ex-szocialista vasak rajongóit is széles kínálat várja a raktárak polcain. Ahogy mondani szokták, a "méret a lényeg", érdemes a legnagyobb cégeknél indítani a keresést, hiszen ők gyakran több száz négyzetmétert elfoglaló bázissal várják a motorosokat, ezért mi is a több éve, évtizede működő, nagynevű kereskedőkkel kezdjük a listát.

motorbonto

Legalább ilyen széles választékra lelhetünk a hazai polcokon is, de jellemzően sokkal katonásabb rend mellett...

Az Dél-alföldi bájkerek igazán kivételezett helyzetben vannak, mivel a bajai Sugó Motor gazdag alkatrész hátteret kínál számukra, igaz, a roskadozó polcokon kizárólag négyszázas, és annál nagyobb motorok várják új gazdáikat. A cég komplett, de forgalomba nem helyezhető vasakat is kínál, és motorblokkok, valamint karambolos gépek javítását is vállalja. Elérhetőségük: 30/579-8360

A legjobb domaint birtokló jánoshalmai raktár is igazán felkészült a motorosok rohamára, amiről Te is meggyőződhetsz a Motorbonto.hu linkre kattintva. Természetesen nem merül ki a szolgáltatás köre a használt cuccokkal, mellette motorgumit és idősebb, komplett vasakat is találsz - az aktuális ajánlatokról a 06-30/9643-532-es telefonszámon kérhetsz bővebb felvilágosítást.

A kakasdi hangár is megszámlálhatatlan "kincset" rejt, a 6-os főút mellett található Twinmotornál aligha létezik teljesíthetetlen kívánság, bár itt is kizárólag négyszáz köbcentimétertől indul a paletta. A cég alkatrészei szinte a teljes piacot lefedik, eladásra kínált használt vasai pedig főként a nyolcvanas-kilencvenes évekből kerülnek ki, stílustól függetlenül megtalálhatók a sportmotorok, a csupasz gépek és a chopperek is a kínálatban, melyekről a 06-20/9629-446-os számon kaphatsz bővebb felvilágosítást.

motorbonto kakasd

A kínálatra igazán nem lehet panasz (fotó: Twinmotor, Kakasd)

Szintén az "első fecskék" közé tartozik a majosházi brigád, ők már húsz éve is meglehetősen széles választékkal kényeztették a betérő motorosokat, s most sincs ez másként, ráadásul szerelési könyvekkel, valamint mikrofilmekkel is rendelkeznek, ami nagyban megkönnyítheti az alkatrészkeresést és beépítést az idősebb gépek esetében. A majosházi bontót a Fő út 1. alatt találjátok, kínálatukról az Auto-tuning.hu honlapon kaphattok tájékoztatást, vagy a 06-24-486-129-es számon kérdezhettek tőlük.

Az internet egyre nagyobb térnyerésével szépen lassan megjelennek a kiszállítással foglalkozó online bontók is. Az xmotor honlapján használt és új holmik között bogarászhatsz, ráadásul az apróbbakat ingyenesen juttatják el hozzád.

Polgárdi is feliratkozott a motorosok kedvelt helyszínei közé, és nem csak a lassan két évtizede megrendezett Fekete Sas találkozó, de a Balatoni úton működő bontó okán is. A kissé egyszerűre sikeredett honlap igencsak bő kínálatot rejt, az egyes menüpontok között böngészve az eladó holmik képére, illetve irányáraira bukkanhatunk.

"Én csak egy kormánysúlyt keresek, öreg CBX-re, nyolcas csavarral." Sok sikert hozzá...

A csetényi Bakonymotor szerény weboldala nem árul el túl sokat a valós helyzetről, de többen ajánlották őket, mint említésre méltó helyet, így hát bekerültek a felsorolásba. Ha szükségetek van bármire, Troják Zoltánt kell keresnetek, aki a 0630/855-7633-as számon áll rendelkezésetekre alkatrészügyekben.

Kizárólag japán vasakra specializálódtak a DnorZX üzemeltetői, a néhány hetente frissülő kínálatban a távol-keleti superbike-ok szinte minden alkotóeleme megtalálható a négy nagy gyártó logója alá rendezve. A villámgyors vasak mellett az egykori szocialista tagállamokban készült motorok sem vesznek el az enyészetben, hiszen akadnak lelkes gazdák - és bontósok -, akik igyekeznek minél nagyobb alkatrészbázist biztosítani a veteránkorú vasak felújításához, újjáépítéséhez. A Szumó is ide tartozik,

[/url] ahol az MZ, ETZ, Pannonia és Danuvia rajongók mellett a Jawák és Csepelek tulajdonosait is szeretettel várják.

Irány a főváros!

A nagymotorok is komoly tömegben vannak jelen Pest megyében, ezért aztán nem meglepő, hogy a környéken több motorbontó is tanyát vert. A huszadik kerületben működő telepről a Motorbonto.uw.hu címen találhatsz bővebb infót, ők hétköznap délután ötig, valamint szombatonként délig fogadják a betérő motorosokat. A lakihegyi Racsidepó a honlap tanúsága szerint jelenleg csak online elérhető, de alkatrészügyben megér egy próbát, sok motorost húztak már ki a csávából a srácok. Az M0-ás túlsó szegmense mellett, Csömörön működik a Burmi motor, s ők nem csak az értékesítésben, de a javításban is tudnak segíteni, ha ápolásra szorulna a kétkerekű. A XVIII. kerületben pedig Ricsi várja a gépek tulajdonosait, az ő honlapjára ugyan nem sikerült rábukkannunk, de Sportmotor adatlapján keresztül könnyedén eljuthattok hozzá.

A fenti lista ugyan nem rövid, de korántsem mondható teljesnek, így a hozzászólásokban várjuk a Ti kedvenc bontósotok elérhetőségét is - lehetőleg egy közvetlen link kíséretében -, hogy az adatbázis minél bővebb legyen, segítséget nyújtva a nehezen beszerezhető alkatrészeket kutató társainknak.